Actualitzat 8/6/2014 9:39:59 +00:00 CET

CDC blindarà l'entrada de la seva seu i reforçarà la seguretat d'altres davant el vandalisme

BARCELONA, 8 juny (EUROPA PRESS) -

CDC blindarà l'entrada de la seva seu de Barcelona i reforçarà amb mesures de seguretat algunes altres després dels danys que van patir més de 30 dels seus locals a Catalunya durant els dies posteriors al desallotjament de la casa ocupa de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona, que es va produir el dilluns 26 de maig.

Fonts del partit han explicat a Europa Press que volen implementar actuacions de millora addicionals amb l'estret marge pressupostari del qual disposen, entre la quals es troba la col·locació d'una persiana a la seu de Barcelona que eviti que els violents puguin accedir i trencar el vidre de la porta, tal com succeeix ara.

I és que en els recents incidents es van llançar pedres i pots de pintura contra el vidre d'entrada, protegit amb una persiana foradada que permet que es puguin provocar danys.

També portaran a terme altres mesures de seguretat extraordinàries, que no han concretat, tenint sempre en compte que no volen convertir les seus de Convergència en búnquers perquè la seva idea és que han de ser espais oberts als ciutadans.

Tot i reconèixer que no podran evitar que hi hagi violents que provoquin danys, han argumentat la necessitat d'incorporar mesures de seguretat preventives en alguns dels seus locals, sobretot en aquells que més atacs han patit i de manera més continuada.

Entre aquestes accions preventives preveuen incorporar alarmes per dissuadir possibles delinqüents, a més de tenir les imatges de les càmeres de seguretat que tenen instal·lades, i gràcies a les quals podran identificar i denunciar les persones que hagin participat en els citats aldarulls.

Entre els assalts més greus, han constatat, figura el que va viure el dijous 29 de maig la seu de Terrassa (Barcelona), quan uns desconeguts van introduir un contenidor cremant al seu interior, provocant importants destrosses i convertint-se en un risc per a la resta de veïns de l'edifici.

Dos dies després, uns altres desconeguts també van provocar nombrosos desperfectes a la seu del districte de Gràcia de Barcelona, es van endur material del seu interior i van realitzar pintades a la façana exterior relacionades amb el desallotjament de Can Vies.

Tot i que tres seus del partit van patir danys el mateix dia de reflexió de les eleccions europees, els atacs es van intensificar contra altres a tot Catalunya després del desallotjament de Can Vies, essent els dies més complicats el dimecres 28 de maig i dijous 29, quan van resultar afectats 14 i 21 locals respectivament --entre els quals hi ha la seu central--.

Entre el 30 de maig i l'1 de juny hi ha hagut 12 atacs més contra seus de la formació, tenint en compte que algunes han patit danys en més d'una ocasió.

POLICIA

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra consultades per Europa Press, la policia catalana té una unitat específica de contacte amb partits polítics, empreses i altres entitats, que s'encarrega de donar consells de seguretat i de mantenir un contacte continu amb ells, però no han volgut concretar si han aconsellat a CiU que prengui noves mesures de protecció.

En qualsevol cas, han assegurat que quan es detecta un punt àlgid de risc o reben alguna alerta des de qualsevol partit o entitat, s'estableixen els dispositius de seguretat pertinents.