La cavalcada de Barcelona rebrà els Reis d'Orient aquest diumenge amb l'última tecnologia

Publicat 5/1/2020 10:40:31CET
Nova carrossa de la fàbrica de robots de joguina de la cavalcada de Reis de Barcelona.
EUROPA PRESS

Durarà 45 minuts i comptarà amb 1.200 participants, entre ballarins, actors i voluntaris

BARCELONA, 5 gen. (EUROPA PRESS) -

La cavalcada de Barcelona d'aquest diumenge incorporarà l'última tecnologia en llums i so per rebre els Reis Mags, i introduirà elements escenogràfics autònoms no motoritzats per fer un espectacle més respectuós amb el medi ambient.

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran per mar amb el seu seguici a les 16 hores al Moll de la Fusta, on els rebrà l'alcaldessa, Ada Colau, per després començar un recorregut que es prologarà fins a les 21 hores i que preveu repartir més de cinc tones de caramels.

El recorregut de la cavalcada serà de cinc quilòmetres i es dividirà en 11 blocs amb un quilòmetre d'espectacle itinerant, amb un seguici d'una hora de durada i comptarà amb 1.200 participants entre ballarins, actors i voluntaris.

El seguici reial començarà a les 18 hores des de l'avinguda Marquès de l'Argentera i farà el seu recorregut habitual fins a la Font Màgica de Montjuïc, passant per Via Laietana, plaça Urquinaona, Fontanella, plaça Catalunya, Pelai, plaça Universitat, Sepúveda, avinguda Paral·lel, plaça Espanya i avinguda Maria Cristina.

VESTUARI LUMÍNIC

Entre les novetats d'aquest any, destaca la carrossa de l'estel que guia els Reis Mags per la ciutat, més "futurista" i dotada amb il·luminació LED que permetrà sincronitzar la seva il·luminació amb el vestuari dels ballarins sense fil.

Seguint la idea d'autonomia lumínica, la carrossa de correus i els recollidors de cartes estaran il·luminats i connectats per tres garlandes de 40 metres, i també s'ha incorporat vestuari lumínic al cos de ball que acompanya la carrossa del rei Gaspar.

CONTES TRADICIONALS

La comparsa 'Anar a dormir' comptarà amb sis titelles articulades sorgits de l'imaginari popular i els contes tradicionals, i el grup del rei Baltasar incorpora quatre zebres articulades i il·luminades i unes marionetes gegants que simulen una família africana.

Així mateix, hi ha una nova carrossa inspirada en una fàbrica de robots de joguina amb una estètica futurista i màgica, i que integra sis ballarins amb vestits lumínics que se sincronitzen amb la música i la resta d'elements de la carrossa, i finalment es canvia la il·luminació del gegant Carboner, que repartirà carbó per a tothom.

TRANSPORT PÚBLIC

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana fer servir el Metro aquest diumenge a la tarda amb motiu de la celebració de la cavalcada de Reis, així com d'altres i actes similars a diferents barris de la ciutat i municipis de l'àrea metropolitana.

TMB ha explicat que, a causa d'aquests esdeveniments, es restringirà el trànsit dels vehicles privats i hi haurà afectacions en el recorregut de la gran majoria de línies d'autobús, que seran limitades o desviades entre les 16 i les 22 hores.

Per facilitar la mobilitat, el Metro reforçarà amb més trens totes les línies convencionals, que circularan en intervals d'entre tres i cinc minuts, i el servei funcionarà fins a les 2 de la matinada per ser vigília de festiu.

El Metro es reforçarà amb personal d'atenció al públic i neteja a les estacions més concorregudes durant la cavalcada, com Ciutadella/Vila Olímpica (L4), Barceloneta (L4), Jaume I (L4), Urquinaona (L1 i L4), Drassanes (L3), Catalunya (L1 i L3), Universitat (L1 i L2), Sant Antoni (L2), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4), Paral·lel (L2 i L3), Rocafort (L1), Urgell (L1) i Espanya (L1 i L3).

Contador