Publicat 12/5/2020 19:05:44 +02:00CET

Catalunya inicia aquest dimecres la preinscripció escolar de forma telemàtica

Edifici de la Conselleria d'Educació de la Generalitat de Catalunya a Barcelona.
DAVID ZORRAKINO/EUROPA PRESS - Archivo

Es podrà fer presencial als centres entre el 19 i el 22 de maig

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

La preinscripció escolar a Catalunya per als ensenyaments de primer i segon cicle d'Educació Infantil, Primària i ESO s'iniciarà aquest dimecres i fins al 22 de maig de forma telemàtica, i solament entre el 19 i el 22 de maig es podrà fer presencial als centres amb cita prèvia.

Com a prevenció davant la pandèmia del coronavirus, la Conselleria d'Educació de la Generalitat ha promogut la preinscripció telemàtica i ha eliminat la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, quedant substituïda pel formulari telemàtic que les famílies han d'enviar al centre triat en primera opció.

La preinscripció per als ensenyaments postobligatoris serà del 27 de maig al 3 de juny en el cas del Batxillerat; del 2 al 8 de juny en els cicles de grau mitjà de FP i d'arts plàstiques i disseny, i del 10 al 17 de juny en els cicles de grau superior de FP i d'arts plàstiques i disseny.

En el cas de la presentació presencial per a aquelles famílies que no disposen de mitjans per a un procediment telemàtic, el departament ha assenyalat que haurà d'acudir el menor nombre de persones possibles fent les gestions --preferiblement una--, recomana portar màscara i guants i no podran acudir persones de grups d'especial vulnerabilitat.

La cita prèvia serà accessible des de la web de cadascun dels centres i des de la de la Conselleria d'Educació durant les 24 hores del dia, i cada centre determinarà el seu horari d'atenció al públic, segons les necessitats.

Es tracta d'una preinscripció atípica en la qual, a causa del tancament de centres per la pandèmia del nou coronavirus, aquests no han pogut realitzar jornades de portes obertes i durant la seva obertura per als tràmits administratius no es podran realitzar visites: per això, els centres han d'incloure informació al seu web amb detall de les característiques del centre i el seu projecte educatiu.

MATERIAL Als CENTRES

El departament també ha establert de cara a la preinscripció presencial la neteja diària dels espais, la ventilació periòdica de les instal·lacions, mampares de protecció per als treballadors i l'ús de màscares quirúrgiques, de pantalles protectores facials i guants per al personal que atengui al públic, així com gel hidroalcohòlic.

La Conselleria d'Educació ha començat a repartir als 2.351 centres públics el material de protecció, consistent en 2.955 mampares, 2.955 pantalles protectores facials, 292.000 màscares, 504.000 guants i 10.000 litres de gel hidroalcohòlic, han informat a Europa Press fonts del departament.

El departament també pagarà als centres concertats material de protecció sanitari, amb "una aportació econòmica als centres, la mateixa xifra que es donarà als públics per la compra d'aquest material", després que les patronals de la concertada asseguressin haver-se sentit excloses.

FORMALITZACIÓ DE LA MATRÍCULA

Per a la formalització de la matrícula, el centre haurà de gestionar el tràmit a través de cites prèvies i es podrà substituir la gestió presencial per a la confirmació de matrícula i enviament de la documentació necessària a través d'un e-mail al correu del centre.

Els alumnes de segon cicle d'Educació Infantil, Primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol; el primer cicle d'Infantil del 17 al 23 de juny; Batxillerat, del 8 al 14 de juliol --els pendents de l'avaluació de setembre, del 7 al 10 de setembre-- i els cicles de grau mitjà i grau superior de FP i arts plàstiques i disseny, entre l'1 i 7 de setembre.

Contador