Publicat 24/8/2020 14:12:13 +02:00CET

Catalunya farà 500.000 proves en escoles i instituts en dos mesos

El president Quim Torra en la reunió de seguiment telemàtica del covid-19
@GOVERN

   Mascareta obligatòria a partir de 12 anys i reducció a menys de 20 alumnes per aula en Primària

   BARCELONA, 24 ago. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dilluns que es faran 500.000 proves a les escoles i instituts catalans entre el 15 de setembre i el 15 de novembre: "Farem el que no s'ha fet mai".

   Ho ha dit en roda de premsa en el Palau de la Generalitat acompanyat de la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

   Argimon ha assegurat que es tracta d'un cribratge massiu que tindrà en compte criteris epidemiològics i també educatius de tipus social, econòmic i de necessitats educatives: "La idea és que seguim fent cribratge poblacional a través de l'escola".

   Torra ha avançat que ha convocat per a aquest dimarts un Consell Executiu extraordinari per presentar una proposta que concreti el pla d'obertura d'escoles, que posteriorment faran públic els consellers Vergés i Josep Bargalló

   També ha avançat que la mascareta serà obligatòria a l'escola a tot moment per als majors de 12 anys, i a partir dels sis anys en aquells territoris amb "risc més elevat de contagi".

   El president de la Generalitat ha afirmat que en Primària les ràtios seran de menys de 20 alumnes i que en Secundària i Batxillerat seran "menors de les habituals", i excepcionalment si no es pot, es prendrà totes les mesures.

   Torra ha considerat "clau" l'inici del curs escolar perquè Catalunya pugui tenir un ritme o un altre a la tardor, i ha ressaltat que el Govern posa el focus a aconseguir fer de la millor forma possible la tornada a les aules.

   El president de la Generalitat ha assegurat que tant ell com el conseller Bargalló es reuniran "les vegades que facin falta" amb la comunitat educativa per aconseguir un gran acord.

SUBSIDI DE CONCILIACIÓ

   Torra ha urgit l'Estat regular un subsidi de conciliació laboral per a donar seguretat a les famílies, i ha considerat "increïble" que a tres setmanes de l'inici de curs encara no s'hagi fet.

   "Si l'Estat abdica de la seva responsabilitat, nosaltres ho anem a fer", ha dit Torra, qui ha dit que s'ha d'assumir que passaran situacions amb l'obertura de les escoles com ha succeït a Berlín, on hi ha hagut una quarentena d'escoles amb contagis en les primeres dues setmanes, però que s'ha de lluitar perquè ocorrin les menys possibles.

Contador