Publicat 5/8/2020 18:24:18 +02:00CET

Catalunya espera ampliar l'hospitalització a domicili a 9.000 persones més en 3 anys

Dues ambulàncies a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, capital de la comarca del Segrià, a Lleida, Catalunya (Espanya), a 6 de juliol de 2020 (arxiu).
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 5 ago. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat treballa per incrementar la prestació per a l'hospitalització a domicili (HD) a Catalunya i arribar a 9.000 persones més en els propers tres anys, ha informat en un comunicat aquest dimecres.

Aquesta alternativa, "segura i eficient", consisteix en l'activació des de l'atenció primària d'aquesta prestació de manera coordinada amb els hospitals, i per la qual el pacient es troba atès els set dies de la setmana les 24 hores del dia per un equip interdisciplinari especialitzat en HD i integrat per un mínim de dos professionals de medicina i quatre d'infermeria.

Aquest recurs permet fer una mitjana de 17.000 altes anuals i en concret entre gener i abril de 2020 el sistema de salut de Catalunya ha fet 8.120 hospitalitzacions a domicili, una xifra obtinguda durant la primera onada de la pandèmia del coronavirus que representa un creixement del 20% dels casos d'aquesta modalitat assistencial respecte a 2019.

El departament ha precisat que es tracta d'una xifra equivalent a 681 llits a l'any en tota Catalunya, i correspon a un 3,7% de les altes hospitalàries.

"El model té l'objectiu de posicionar-se com una prestació de qualitat, segura, de confort i eficient", ha assegurat la directora de l'Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut, Xènia Acebes, que ha remarcat també que és una alternativa que pot ser d'utilitat davant un possible rebrot a la tardor.