Publicat 13/08/2015 17:00

El carrer Perill torna a les festes de Gràcia amb "il·lusió" i la intenció de quedar-se

BARCELONA, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

El carrer Perill ha tornat a engalanar-se aquest any després d'unes tres dècades sense participar en el concurs de la Festa Major del barri barceloní de Gràcia, i ho fa amb "il·lusió" i amb la voluntat de repetir en les pròximes edicions.

El coordinador de la iniciativa, Renato Souza, ha ressaltat en declaracions a Europa Press que molts veïns "s'han bolcat" en un projecte que assegura que els ha cohesionat i els ha animat a treballar conjuntament.

"És més que només decorar, és molt més gran; és l'esperit de la gent", destaca, i assegura que els implicats han anat creixent des que van impulsar la iniciativa: al principi eren una quinzena, i al final s'han unit més del doble.

La decoració es combinarà amb un festival d'art sonor i música experimental, que es farà cada nit en la via, cosa que Souza considera que distingeix Perill de la resta de carrers i combina "la cultura de l'art sonor amb la tradició" de la festa.

MÚSICA EXPERIMENTAL

La motivació de tornar a decorar el carrer va sorgir després que l'associació cultural 44Perills ---establerta al carrer per promoure la música experimental des del 2012--- celebrés el 2013 un festival d'art sonor al seu local coincidint amb les festes.

El 2014 van tornar a organitzar el festival de música experimental al carrer, amb el permís de l'Ajuntament, donant-se a conèixer als veïns, que es van acostar a participar i van plantejar la possibilitat de decorar el carrer en aquesta edició.

Van decidir el setembre participar en el concurs de carrers engalanades, per al que van crear una junta veïnal dins l'associació i van distribuir les tasques, que van començar a desenvolupar quan van rebre el permís per participar el maig: "Amb tres mesos, ha estat molt just de temps, però val la pena. La gent està molt il·lusionada i ens sentim part del carrer".

PASSATGE DEL PERILL

La temàtica inicial que van plantejar els impulsors versava sobre la història del carrer i el seu nom, però la van descartar a falta de temps al considerar-la més complicada, i finalment van optar per convertir la via en un passatge del perill.

La decoració del carrer combinarà l'escenificació de diversos perills amb part de la seva història: entre d'altres elements, representarà la fàbrica que va operar en la via durant el segle XIX i que va contribuir a donar-li el nom al carrer.

Souza compte que el nom es deu al fet que la via tenia fama de ser perillosa, en part a causa de la presència de la fàbrica --que generava fums que creaven una atmosfera misteriosa en sumar-se a la pobra il·luminació--, que durant uns anys ha estat propietat de Pelegrí Vilaregut, nom que va poder derivar-se fins a Perill.

Han elaborat la majoria dels elements decoratius --que comptaran amb parts de la fàbrica i animals mutants-- amb material reciclat, sobretot amb ampolles de plàstic, garrafes, brics i teles reutilitzades, per al que han comptat amb la col·laboració dels veïns.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés