Publicat 17/6/2019 18:38:38CET

Carlos Barrera s'acomiada demanant al futur govern aranès que no vegi el Govern "com un enemic"

Carlos Barrera s'acomiada demanant al futur govern aranès que no vegi al Govern "com un enemic"
CONSELH GENERAU D’ARAN

El socialista Paco Boya serà nomenat síndic d'Arán aquest dimarts

LLEIDA, 17 juny (EUROPA PRESS) -

El síndic en funcions de la Val d'Aran, Carlos Barrera, s'ha acomiadat aquest dilluns i ha demanat al poble aranès i al nou govern del Conselh Generau d'Aran, "que no vegin el Govern com un enemic perquè el reconeixement de la singularitat d'Aran emana del Parlament de Catalunya".

A Vielha, en la celebració de l'hèsta d'Aran, la festa nacional de l'Aran --a la qual ha assistit la consellera de la Presidència del Govern, Meritxell Budó--, Barrera ha dit que "la Generalitat i el Parlament han entès a través de la ferma decisió del diàleg, la singularitat, la cultura pròpia i del territori d'Aran, amb el desenvolupament de les dues Lleis d'Aran que han de permetre l'autogovern de l'Aran" ha informat el Conselh Generau en un comunicat.

Carlos Barrera, que el passat dia 7 va anunciar que no recolliria l'acta de conseller i que deixava la política, ha explicat que la situació social i política a Catalunya i la del Govern en particular, amb els pressupostos prorrogats des de l'any 2017, "no ha permès desenvolupar amb plenitud la Llei d'Aran".

El síndic en funcions també ha posat en valor el nou acord de finançament per l'Aran que ha aconseguit aquest any amb la Generalitat que permetrà "donar estabilitat el Conselh Generau d'Aran".

Barrera ha agraït la seva confiança als aranesos i "la dedicació a tots els conselhèrs i conselhères del Conselh Generau d'Aran, a tots els alcaldes d'Aran per la seva col·laboració, a totes les persones que a títol individual han col·laborat també amb el Govern d'Aran per al desenvolupament d'Aran, a tot el poble aranès i a la família" per haver-li permès la dedicació al país durant aquests anys.

Barrera va ser nomenat síndic d'Aran per primera vegada el 1995 i es va mantenir en el càrrec fins el 2007, quan la victòria d'Unitat d'Aran, el partit dels socialistes aranesos, va donar el govern a Paco Boya fins el 2011.