Publicat 12/8/2020 12:12:46 +02:00CET

El CAC recorda a influencers la senyalització publicitària després de la decisió de Corea del Sud

Roger Loppacher, president del CAC (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

En breu presentarà un informe sobre aquestes pràctiques a Tik Tok

BARCELONA, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha recordat la necessitat que les plataformes d'intercanvi de vídeos, com YouTube, i els seus influencers senyalitzin i identifiquin la publicitat, després de la decisió de Corea del Sud de sancionar a partir de setembre a influencers que facin publicitat encoberta.

"Creiem que qualsevol publicitat ha d'anar identificada i senyalitzada perquè els consumidors o els usuaris puguin identificar que allò és publicitat", han explicat a Europa Press fonts del consell audiovisual.

Aquestes fonts han apel·lat a una qüestió de "transparència", i han assenyalat que cal diferenciar els espais publicitaris tal com fan la televisió i la ràdio, davant les quals representaria un desavantatge competitiu no senyalitzar.

Aquestes fonts han avançat que el CAC està ara analitzant altres plataformes com Tik Tok, i "en breu" presentarà un informe sobre aquest assumpte.

VA REPORTAR 59 VÍDEOS DE YOUTUBE AL DESEMBRE

Ha recordat que el desembre passat, el CAC va reportar a YouTube 59 vídeos de 'youtubers' amb 42,8 milions de visualitzacions, que feien publicitat encoberta dirigida a nens i adolescents.

El CAC va instar YouTube a "informar clarament" als usuaris quan els programes o els vídeos generats pels usuaris continguin comunicacions comercials, com preveu la directiva europea, i ho va posar en coneixement de l'Agència Catalana de Consum (ACC).

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Pas endavant per al futur entre aquàtic i de fitness de Reus

 4. 4

  El Col·lectiu de socis de la Confraria de Pescadors de les Cases d'Alcanar, premiat amb la Placa de la Pesca catalana

 5. 5

  L'ACA i l'ICFO desenvolupen un sistema de mesura ràpida de la qualitat de les aigües de bany