Publicat 18/6/2020 18:27:47 +02:00CET

Budó: la gestió del Govern ha estat "la mort de les fantasies federalistes"

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en el ple del Parlament del 18 de juny.
POOL

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat aquest dijous que la gestió de la pandèmia del coronavirus per part del Govern central ha estat "la mort de les fantasies federalistes" que, segons ella, tenen el PSOE i Unides Podem.

En una interpel·lació del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa (JxCat), en el ple de la Càmera catalana, ha afirmat que la gestió de la pandèmia ha estat "centralista i militaritzada, una negació del federalisme socialista i dels ideals plurinacionals d'Unides Podem".

Segons ella, el Govern ha aprofitat el coronavirus per recentralizar les competències autonòmiques amb l'estat d'alarma: "Ara resulta que aquest Govern més progressista de la història d'Espanya vol fer història demostrant que on més progressa és en el centralisme".

La portaveu de la Generalitat ha assegurat que, amb aquesta gestió, s'ha demostrat que l'Espanya descentralitzada que, al seu judici, defensa el Govern central és "pura fantasia" i creu que en realitat volen un Estat centralitzat.

"La realitat ens demostra que encara estem en l'Espanya del règim del 78, ni democràtica ni descentralitzada. La realitat ens posa de manifest que aquells que proposen el federalisme practiquen tot el contrari, practiquen el més absolut centralisme", ha recriminat.

Així, considera que l'alternativa d'una Espanya federal i descentralitzada és irreal, per la qual cosa diu que únicament queden dues opcions: "Acceptem que només hi ha dues possibilitats: o acceptem el 'statu quo' o anem a fer la independència. La independència en forma de república és l'única possibilitat d'avançar en els drets fonamentals, en la justícia social i en el progrés econòmic".

Contador