Publicat 13/5/2019 14:35:37 +02:00CET

Bou (PP) proposa demanar 100 milions a l'Estat per al transport a Barcelona i abaixar preus

26M.- Bou (PP) Proposa 100 Milions De l'Estat Per a Transport A Barcelona I Baixar Preus
EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat del PP a l'Alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha explicat que proposa demanar a l'Estat una aportació de 100 milions per al transport metropolità, que veu en una situació molt complicada, i ha advocat per abaixar-ne els preus, en al·legar que, en això, "el PP sí que seria popular, de cap manera pot costar tants diners un bitllet".

Ho ha explicat en una atenció als mitjans aquest dilluns a Zona Universitària, abans d'agafar la L9 del Metro i viatjar unes quantes parades, i ha criticat que Barcelona té un dèficit ferroviari, amb una L9 que va començar a construir-se fa 16 anys i fins l'any 2024 no s'acabarà, i ha assegurat que l'alcaldessa, Ada Colau, "no ha estat capaç de pressionar la Generalitat i exigir-li que acabi aquesta línia".

"Demanem al senyor Quim Torra que deixi de gastar diners en ambaixades fictícies i repúbliques imaginàries, i que d'una vegada doti amb una partida econòmica prou important per poder acabar aquesta línia, que és vital, i de fet serà la més llarga d'Europa", ha recordat, i ha afegit que falten 16.000 milions per finalitzarles obres.

Bou, que és empresari de fleca, ha recordat que fa 50 anys una barra de pa de mig quilo costava quatre pessetes i una de quart 2,5 pessetes, i que el bitllet d'un tramvia costava 2,5 i el d'un autobús, 2 pessetes, "pràcticament igual que una de quart", mentre que ara costa més del doble el bitllet de transport, una inflació que ha atribuït a la falta de competència.

"No existeix res més que l'economia de lliure mercat, i quan l'economia de lliure mercat no existeix, els preus es disparen. Però que es disparin tenint en compte que això ho ordena i ho controla una entitat pública, això és increïble", i davant d'aquest fet ha advocat per preus més populars, subvencionar el transport, i fer que la T16 s'allargui fins als 18 anys.

També ha apostat per potenciar en la ciutadania les inversions, el creixement de les empreses, vendre a tot arreu la marca Barcelona, i ha afegit: "Com a alcalde, crec que cal respectar la propietat privada, però també els dic que veure un desnonament amb una família amb nens sortint per la porta, no es veurà", se n'aniran però l'ajuntament els posarà un pis, ha promès.