Publicat 17/5/2019 14:17:55 +02:00CET

Bou (PP) demana decomissar els productes del top manta i la responsabilitat a l'Estat i al Govern català

26M.- Bou (PP) Demana Decomissar Els Productes Del Top Manta I Responsabilitat A Estat I Govern
PP BARCELONA

Desconeix si el CIE és positiu, però afirma que si no ho és en demanarà el tancament

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat del PP a l'Alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha advocat aquest divendres per decomissar els productes que venen els manters, així com esbrinar quin és l'origen i controlar-lo: "Que la Generalitat de Catalunya i l'Estat es facin càrrec i es responsabilitzin de les seves actuacions, perquè el municipi i l'alcalde pot fer el que se li permet, i no res més".

En un passeig aquest divendres sota la pluja, ha afirmat que la meteorologia ha demostrat com hauria de ser Barcelona, sense top manta, la qual cosa ha qualificat com "les galeries Colau".

I com a mesura que sí que creu que pertoca al cap del Govern municipal, "no crear un efecte crida", davant de l'augment fins a 2.000 manters, ha dit, i ha advocat per una solució humana i donar-los una sortida, el contrari a l'expulsió.

"Barcelona és un gran aparador net, capaç, bonic, tenim grans botigues, i la imatge dels manters degrada Barcelona" i ha assegurat que hi ha hagut botigues que han hagut de tancar perquè els han perjudicat amb la venda de bosses, mocadors i ulleres falsificades.

Ha defensat que puguin treballar i la seva situació, encara que ha afegit: "Soc de l'opinió que si delinqueixen, al segon delicte, no puc fer res com a alcalde, però proposaria expulsar-los directament, ja tenim suficients delinqüents".

En ser preguntat quina opinió té sobre els Centres d'Internament d'Estrangers (CIE), i si seria partidari de tancar el de la Zona Franca de Barcelona com va demanar el Parlament, ha dit que no ha estat al CIE i vol veure'l: "Si veritablement compleix una funció social, no es tanca, perquè pot ser que els perjudiquéssim".

"Si el CIE és positiu, i no li puc dir, perquè no ho sé, sincerament, diré que continuï, i si no, reclamaré que es tanqui, però no tinc la informació física ni real d'haver-lo vist i de parlar amb la gent", ha reflexionat.

En ser preguntat per la dificultat per a la regularització de la situació administrativa de migrants amb la legislació actual, ha dit que Espanya "ni ha estat ni és un país ric", té més deute que PIB, i ha de saber què pot fer.

Ha assegurat que es fan lleis "laxes", que permeten entrar tothom, hi haurà massa gent per a l'estat del benestar, encara que ha afegit que l'alcalde no pot fer gaire respecte a les normes i ha vist necessari actuar en l'origen.