Publicat 17/5/2019 17:12:07 +02:00CET

Bou (PP) sobre Batet i Cruz: "Que els catalans siguem presents a Madrid, m'encanta"

26M.- Bou (PP) Sobre Batet I Cruz: "Que Els Catalans Estiguem Presents A Madrid, M'Encanta"
EUROPA PRESS

Afirma que té "màxim respecte" per la decisió del Suprem sobre les actes dels presos

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat del PP a l'Alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha afirmat aquest divendres, sobre la proposta de Pedro Sánchez de nomenar Meritxell Batet presidenta del Congrés i Manuel Cruz, del Senat: "Que els catalans siguem presents a Madrid, m'encanta".

En ser preguntat per aquest assumpte en una atenció als mitjans a la plaça Pau Vila de Barcelona, ha assegurat que sempre ha defensat que els catalans arribin a la governabilitat de l'Estat perquè representen el 20% del PIB i poden aportar molt: "Em sembla bé, una altra qüestió és que hi hagi estratègies de partit".

"Tota estratègia de partit que no arribi al concepte clar de voler el bé comú i el millor per a la nació, i que en primer lloc posi el partit, no hi estic d'acord", i ha defensat que els partits han de ser eines per al bé.

Ha assegurat que els catalans haurien pogut tenir l'any 2000 tres ministeris i una vicepresidència, quan José María Aznar ho va proposar a Jordi Pujol, però ho va rebutjar: "Ell no volia això per als catalans, no volia això per a Catalunya, el que volia era el bé del nacionalisme".

"Mala idea, miri com està el que va ser el Govern en aquests moments, uns quants empresonats i els altres fugits, com covards, per cert, perquè qui fuig és un covard", ha afirmat.

En preguntar-li per si considera que Vox és extrema dreta, ha respost: "No, és un partit de dreta pura i dura. Els extremismes, cregui'm, es troben a l'altre costat, en aquesta gent que vol prendre la llibertat dels qui som constitucionalistes".

Sobre possibles pactes, ha afirmat que Vox no traurà cap representació a Catalunya, que no és Andalusia: "No puc comptar amb qui no entrarà", mentre que ha assegurat que el seu partit pujarà i que si tingués un mes més, encara creixeria més a Barcelona, perquè no se'l coneixia a ell com a candidat.

Sobre la decisió del Tribunal Suprem de permetre als presos sobiranistes electes recollir l'acta de diputat al Congrés, ha manifestat el seu "màxim respecte" al poder judicial, i sobretot al Suprem per ser l'última instància.

"La meva opinió és que no haurien ni de poder anar a les llistes les persones que estan processades, que estan fugides o que estan tancades", i ha afirmat que en aquest cas, volien fer un acte criminal de dividir el poble català, en la seva opinió, cosa que veu antidemocràtic.

En preguntar-li si la diputada electa Cayetana Álvarez de Toledo li ha manifestat el seu suport, ha explicat que ella ha estat uns dies per Catalunya i ell ha anat "per una altra línia, totalment paral·lela", que és la municipal, i ha assegurat que l'única ajuda que demana del partit és que acompanyin les bases, com sent que fan.