Publicat 18/7/2019 15:15:37 +02:00CET

Bou (PP) assegura que provarà de col·locar un retrat del rei al ple de Barcelona

Josep Bou en la rebuda del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, als nous regidors de l'Ajuntament de Barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Critica que l'Ajuntament debati sobre si es-Satty tenia relació amb el CNI i sobre el llaç groc

MADRID, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha assegurat aquest dijous que portarà a cada ple municipal un retrat del rei, i que provarà de col·locar-lo.

Ho ha dit en declaracions als mitjans després d'una visita al Palau de Cibeles amb l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, durant la qual ha bromejat en demanar a l'alcalde un retrat del rei, perquè ell va col·locar-ne un al seu despatx des del primer moment, però és més petit, ha dit.

Ha ressaltat que el va col·locar al despatx perquè no hi ha cap retrat del rei a l'Ajuntament, i ha remarcat que en portarà un a cada ple i el posarà davant seu.

"No l'abandonaré, perquè el rei d'Espanya també és el rei dels catalans, encara que alguns no ho creuen", ha remarcat Bou sobre el retrat al saló de plens, d'on es va retirar un bust del rei emèrit Joan Carles I i no es va col·locar cap imatge de Felip VI.

ASSUMPTES DE DEBAT

Bou ha defensat que Madrid i Barcelona han d'anar de la mà, perquè són dues grans capitals i motors i ha plantejat que treballin juntes i que Barcelona vengui la marca Espanya per atreure inversors i fer créixer l'economia, per la qual cosa es requereix estabilitat política i seguretat jurídica, segons ell.

"Si algun enemic té Barcelona, mai no ho podrà ser Madrid. L'enemic de Barcelona i Catalunya és el nacionalisme", que divideix els catalans, segons Bou, que ha lamentat que a l'Ajuntament es debati sobre el llaç groc i sobre si el cervell dels atemptats de l'agost del 2017, Abdelbaki es-Satty, tenia relació amb el CNI.

Així, ha criticat que durant el ple es parlés del llaç groc i també del fet "que si el CNI tenia contacte amb un musulmà", quan s'hauria d'haver parlat d'assumptes com la inseguretat, l'habitatge, la mobilitat i l'economia, segons Bou.