Publicat 13/5/2019 14:52:49CET

Bou (PP) acusa ERC i JxCat d'utilitzar Barcelona com a "punta de llança" de l'independentisme

26M.- Bou (PP) Acusa A ERC I Jxcat D'Usar Barcelona Com a "Punta De Llança" De l'Independentisme
EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat del PP a l'Alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha acusat ERC i JxCat de voler fer de la ciutat una "punta de llança" de l'independentisme, en valorar el debat de la nit d'aquest diumenge en una atenció als mitjans, en la qual ha cridat a fer una ciutat que sigui de tots els barcelonins i amb una bona gestió empresarial, cosa que considera que és el més important.

Davant de la parada de metro de Zona Universitària aquest dilluns, on posteriorment ha agafat la L9 per viatjar unes quantes parades, ha defensat: "Tenim l'obligació d'entendre'ns perquè Barcelona no passi a ser una altra capital com pot ser Vic, Manresa, Solsona o Berga, una capital groga, una capital més dividida encara del que està Barcelona".

Ha considerat que el debat va ser interessant i molt llarg, i que es pot extrapolar que en aquesta campanya, malgrat poder parlar d'habitatge, seguretat, mobilitat, economia i empresa, "hi ha una cosa que pesa, i no hauria de pesar, que és el procés" sobiranista, i ha acusat els candidats Ernest Maragall (ERC) i Elsa Artadi (JxCat) d'utilitzar la ciutat.

"Cal despolititzar Barcelona", perquè encara que molta gent votarà en clau de separatisme sí o no, això no hauria de passar, i ha subratllat que en la seva opinió no ha estat el PP el partit que ho ha provocat, perquè els populars han defensat poder ser barceloní, català i espanyol amb la màxima normalitat, ha dit.

A preguntes sobre possibles pactes que sorgeixin després dels comicis electorals, ha dit que desconeix què faran la resta de partits però que ell vol que hi hagi un alcalde constitucionalista, i sobre la possibilitat de deixar el càrrec de regidor, ha dit que espera poder tenir "alguna cosa a dir" tant si forma part del Govern municipal com de l'oposició.

"I si no surto? I si em quedo en un racó?", s'ha preguntat, però s'ha mostrat convençut que el PP tindrà diversos regidors i podrà aportar la moderació de centredreta que considera necessària.

Sobre la voluntat del candidat a l'Alcaldia de Badalona Xavier Garcia Albiol de no utilitzar les sigles del partit, ha evitat valorar-ho però ha defensat que, tot i que no està afiliat al partit, ell sí que és candidat del PP.