Publicat 13/2/2019 17:55:23CET

Bou facilitarà la creació de 60.000 empreses si és alcalde: "Em vesteixo de lagarterana" si cal

PP DE BARCELONA

BARCELONA, 13 Febr. (EUROPA PRESS) -

El candidat a l'Alcaldia de Barcelona pel PP, Josep Bou, s'ha compromès aquest dimecres a facilitar la creació de 60.000 empreses a la ciutat i a arribar a la plena ocupació d'aquí a quatre anys, amb una catifa vermella als empresaris i inversors: "Em vesteixo de lagarterana" si cal perquè una empresa obri i creï 100 llocs de treball.

Aposta per un pla d'impuls a l'activitat econòmica i l'ocupació --anomenat 'Aixeca't Barcelona'-- que generi confiança i rebaixi impostos, ha explicat el també empresari en el cicle 'Dinars Cambra' de la Cambra de Comerç de Barcelona, al qual ha assistit el president del PP català, Alejandro Fernández.

Ha defensat també la necessitat de redistribuir la riquesa, encara que defensa que s'ha d'ensenyar a pescar en lloc de donar el peix, davant la qual cosa li han preguntat per la contradicció d'aquesta idea amb el fet que donés 50 euros a persones sense sostre a un solar a Drassanes: "Va ser un fet humà, i no empresarial", perquè un dels joves li va dir que no tenien diners ni per menjar.

Bou ha explicat que li va donar els diners perquè en tingués per menjar, encara que ha ressaltat que aquesta no és la manera de solucionar la seva situació --que necessita mesures--, i ha assenyalat que també es requereixen solucions per al top manta, que ha d'eliminar-se de la ciutat, segons ell, que aquest mateix dimecres ha parlat de l'assumpte amb manters.

Advoca perquè els emprenedors no paguin taxes municipals els tres primers anys; per reduir un 32% l'IBI i fer-ho de manera esgraonada, i per ampliar subvencions a les famílies nombroses, també per evitar que les dones avortin quan ja tenen dos fills per raons econòmiques: "Si volen que ho facin, però que no hi hagi una causa econòmica per fer aquest pas".

Ha destacat que ell, com a empresari i la seva experiència en Empresaris de Catalunya, parlaria amb les empreses que van traslladar la seva seu fora de Catalunya perquè tornessin a una Barcelona amb una Alcaldia forta: "Jo puc fer-ho, perquè penso com ells. Sé el que pensa un empresari".

Ha afegit que hi ha empreses que podrien necessitar més persones amb contractes fixos en comptes de temporals i els ha demanat un esforç en aquest sentit: "Perquè el PP sobretot ha de ser popular. Tenim criteri, però també tenim ànima", cosa que ha dit també dels empresaris.

DIFERÈNCIES I SIMILITUDS AMB VALLS

Li han demanat que citi tres diferències entre ell i l'alcaldable amb suport de Cs, Manuel Valls, i ha citat que Valls és socialista i ell no --perquè és incompatible amb la llibertat--, i que Valls ha posat un cordó sanitari --a l'extrema dreta-- que ell rebutja.

Així, Bou no descarta pactar amb cap partit mentre sigui constitucionalista, i ha assenyalat que entre l'ex-primer ministre francès i ell "no hi ha tantes diferències", i finalment ha bromejat amb el fet que la seva tercera diferència és que Valls és francès i ell és català.

Quan li han preguntat sobre el rebuig dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), ha sostingut que aquests comptes no eren reals, perquè s'havien inflat els ingressos, per la qual cosa estaven desequilibrats, segons ell: "Aquests pressupostos portaven verí en les seves xifres".

EL 30% DE PISOS SOCIALS, DE "SONATS"

Sobre si mantindria l'obligació que els promotors d'habitatge destinin un 30% a pisos socials, ha criticat la mesura i ha dit que es podria destrossar una finca en posar gent d'un determinat estatus social en un edifici de pisos de determinat valor: "Estan sonats?", s'ha preguntat.

"La Barcelona de Colau està emmanillada, encotillada per prejudicis ideològics que s'han convertit en ordenances i missatges de fre a l'activitat econòmica", que han portat a una ciutat ofegada per les regulacions, ferida a nivell internacional, amb els impostos més alts d'Espanya i en la qual la burocràcia representa un impost invisible per a l'empresari, segons ell.

Considera que el fet de ser Espanya ha permès a Barcelona créixer fins a ser el que és: "Ho dic com a empresari: Espanya ens interessa", ha afegit Bou, que ha dit que el seu objectiu és que Barcelona torni a funcionar i torni a tenir grans ambicions, per la qual cosa cal una visió empresarial, segons ell.

Ha criticat que, en els darrers quatre anys, "l'Ajuntament ha perdut el nord, i el govern autonòmic ha perdut el cap", i ha dit que la Generalitat històricament ha menyspreat Barcelona, que és solidària amb la resta de Catalunya, cosa que veu positiu sempre que no es deixin de costat els serveis i les inversions a la ciutat.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.