Publicat 29/1/2019 11:58:32 +01:00CET

Bou aposta per retirar alguns carrils bici i "no deixar ni un sol manter" a Barcelona

L'alcaldable del PP Josep Bou amb comerciants
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

El candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PP, Josep Bou, ha assegurat aquest dimarts que, si fos alcalde, retiraria alguns carrils bici i treballaria per "no deixar ni un sol manter" a la ciutat, comenaria per armar moralment la Gurdia Urbana i per dotar-la de prou recursos perqu pugui actuar i per deixar clar que a la ciutat no es pot practicar el top manta.

Bou afegiria "500 homes" a la Gurdia Urbana i ha dit que, si fes els canvis que vol en el cos, no requeriria els Mossos d'Esquadra, que ja tenen prou problemes --creu que reben ordres amb criteris polítics--, ha dit en un colloqui organitzat per Barcelona Oberta i Barcelona Comer, també hi ha assistit l'edil popular Javier Mulleras i diversos comerciants.

El candidat, que ha parlat també com a empresari i comerciant, ha remarcat que no només paralitzaria la installació dels carrils bici, sinó que en retiraria alguns dels actuals per falta de sentit i per "perjudicar l'activitat econmica", i ha advertit que els ciclistes poden córrer riscs en circular per la ciutat.

Ha sostingut que connectar el tramvia per l'avinguda Diagonal no és una prioritat per que ha de millorar-se la connexió mitjanant busos de gran capacitat i freqüncia, i ha dit que qualitat de vida és sortir de casa en cotxe, aparcar per comprar, tornar en cotxe amb la compra i pujar en ascensor fins a casa.

TAXIS I VTC

Sobre el taxi, ha subratllat que forma part de la tradició de la ciutat i que se li ha de donar suport, per creu que el futur són les noves tecnologies encara que han de regular-se, i que els taxistes haurien de tenir altres representants, perqu els actuals "no veuen més enll dels seus nassos" --ha lamentat les crítiques del portaveu Tito Álvarez sobre el ministre Fernando Grande-Marlaska--.

Ha apostat perqu es respectin les quotes d'una llicncia VTC per cada 30 taxis i ha assegurat que els taxistes, com qualsevol collectiu, tenen dret a manifestar-se per no poden collapsar ni privar de llibertat la resta de ciutadans, per la qual cosa ell hagués dialogat perqu retiressin els taxis de la Gran Via --la van tenir ocupada prop d'una setmana-- i, si no, hagués ordenat retirar-los.

CRÍTIQUES A COLAU

Ha afirmat que el Govern d'Ada Colau ha impulsat polítiques municipals nefastes que han perjudicat la ciutat i l'economia mitjanant actuacions deliberades que han donat una imatge d'una Barcelona problemtica i insegura: "L'alegria del consum no és la que teníem. Aix no és el que era".

Bou ha criticat que Colau té una "pinzellada ideolgica" amb la qual mira d'intervenir en tot, també en mbits que desconeix, quan hauria de limitar-se a ocupar-se del que és públic, segons Bou, que creu que aquesta ideologia marca campanyes com la del Nadal, amb un pessebre que creu que Colau va installar per ofendre.

Ha sostingut que el que és públic ha de funcionar bé i estar ben administrat sense gastar ni intervenir més del que és necessari: "Que l'Ajuntament no fiqui les mans en segons quines idees privades. Que deixi fer", ha sostingut Bou, que ha advocat perqu el Govern central i les autonomies facin política en majúscules, per que els ajuntaments gestionin.

Dins d'aquest cicle de debats sobre el comer, li han demanat fer una aposta sobre els resultats de les eleccions municipals --que es revelar en un futur debat entre candidats--, i ha dit sobre l'ex-primer ministre francs i alcaldable amb el suport de Cs, Manuel Valls: "És un constitucionalista, i una de les coses que volem és que el procés no afecti Barcelona".