Publicat 23/8/2019 17:02:29 +02:00CET

Bonet aposta perquè Barcelona sigui referent global en els debats tecnològics

Laia Bonet
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 23 ago. (EUROPA PRESS) -

La tinent d'alcalde de Barcelona Laia Bonet ha apostat aquest divendres perquè la ciutat sigui "la referència global sobre els debats tecnològics", i ha defensat la necessitat de posar la tecnologia al servei de les persones.

En un article d'opinió a 'El País' recollit per Europa Press, la tercera tinent d'alcalde ha assegurat que Barcelona està disposada a liderar aquests debats "amb ambició i capacitat d'escolta".

Ha sostingut que Barcelona té les condicions per ser el lloc de referència per "acollir, promoure i impulsar el debat de l'humanisme
tecnològic".

Considera que és "la metròpolis millor situada per impulsar, sense complexos, aquests debats des d'una realitat equilibrada d'activitat econòmica, investigadora, divulgadora i activista".

Ha destacat que l'Ajuntament ha impulsat fins ara projectes sobre transformació digital: "Però podem anar més enllà, molt més", millorant els serveis i la proximitat i emprant dades que genera la ciutat.

"La nova meta és la capitalitat de les idees, la capitalitat de l'humanisme tecnològic i de l'espai físic i virtual on explorar i projectar una altra tecnologia possible, més humana, més justa i sostenible", ha remarcat Bonet.

"COSTAT FOSC" DE LA TECNOLOGIA

Bonet ha advocat per "limitar el costat fosc" de la tecnologia, després de recordar el seu paper en la proliferació dels discursos d'odi, en casos com el tiroteig a El Paso (Estats Units).

Ha ressaltat que "humanitzar la tecnologia" requereix compromisos múltiples entre empreses de l'àmbit, organitzacions socials, activistes i administracions, també les locals amb vocació global, com Barcelona, segons ella.

"Barcelona pot aspirar a liderar part d'aquests debat transcendentals, al mateix temps que continua impulsant el seu ecosistema digital per fer de la nostra metròpolis el lloc més estimulant, dinàmic i exigent per a la nova economia", ha dit la regidora socialista.