Publicat 16/11/2019 10:49:53 +01:00CET

Bombers de Barcelona promou la instal·lació de detectors de fum a les cases i aspira que sigui obligatori

Cartell de la campanya 'A casa, no convidis al foc' (2019) de Bombers de Barcelona per promoure els detectors de fums als habitatges.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 16 nov. (EUROPA PRESS) -

Bombers de Barcelona llançarà la setmana vinent una campanya per promoure que les cases instal·lin detectors de fum per evitar que es produeixin morts en incendis d'habitatges.

Explicaran com funcionen i com actuar davant del foc, i també pretén promoure un canvi normatiu que obligui a instal·lar detectors en habitatges nous i a la resta, "com ja passa en altres països europeus", segons un comunicat de l'Ajuntament de Barcelona.

La campanya 'A casa, no convidis al foc' s'adreça a tothom però, sobretot, a persones grans que viuen soles i a persones amb problemes de mobilitat.

Aquest cos (Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament de Barcelona, Speis) va intervenir l'any 2018 en 4.252 extincions d'incendis: 1.584 en habitatges (4 incendis diaris de mitjana) en què van morir 5 persones.

En els darrers 10 anys hi ha hagut 41 morts en 38 incendis en habitatges --el 78%, de nit--, cosa que reflecteix la dificultat de detectar el foc dins de casa a aquestes hores.

Els bombers consideren que els detectors autònoms són l'opció "més econòmica, senzilla i efectiva" de detectar incendis, són fàcils d'instal·lar, no requereixen obres prèvies, funcionen amb una pila i avisen amb un so que comença a haver-hi fum.