Publicat 19/8/2020 14:25:46 +02:00CET

Bombers de Barcelona destaca una campanya "molt lleugera" d'incendis forestals aquest estiu

El tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle; el director de Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, i la cap de guàrdia de Bombers Barcelona, Clara Latorre, en roda de premsa.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

Han hagut set focs des de maig que no sumen ni mitja hectàrea quadrada cremada

BARCELONA, 19 ago. (EUROPA PRESS) -

La campanya d'incendis forestals de Bombers de Barcelona està sent "molt lleugera" aquest estiu, amb set focs des de maig, que suposen unes dades similars a les de l'any passat, quan es van produir nou incendis a la zona del parc de Collserola, amb 0,18 hectàrees afectades.

Ho ha explicat el director de Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, en roda de premsa aquest dimecres, al costat de la cap de guàrdia del cos de bombers, Clara Latorre, i el tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, per presentar el balanç de la campanya forestal, que estarà activa fins a mitjans de setembre.

Dels set incendis --que no arriba a mitja hectàrea quadrada cremada--, tres han estat en el marc del parc de Collserola, que han significat 1.000 metres quadrats afectats, i el cos de bombers ha rebut un total de 16 avisos.

Els quatre incendis restants s'han produït a la resta de parcs de la ciutat, en concret a la zona del Guinardó i Montjuïc, que han suposat 2.000 metres quadrats d'afectació.

"POC SIGNIFICATIVA"

Per això, Massagué ha qualificat la campanya forestal de "poc significativa", encara que ha recalcat que el cos de bombers no ha baixat la guàrdia i manté l'estratègia d'activar recursos quan es donen una sèrie de condicions meteorològiques que poden augmentar el risc d'incendi.

"Portem uns anys en termes de bonança i de poca incidència en els àmbits d'incendis forestals", ha subratllat Massagué, i ha afegit que és a causa de la climatologia favorable i que cal tenir en compte que els períodes de tornada poden ser de cinc o deu anys.

En la mateixa línia, Batlle ha celebrat que els últims anys han estat "positius", però ha demanat no baixar la guàrdia, per la qual cosa ha fet una crida la ciutadania a fer un ús responsable dels espais forestals.

MANTENEN LA VIGILÀNCIA

Els bombers estan realitzant des de maig tasques preventives a l'entorn de Collserola per evitar incendis durant l'estiu i es despleguen per gairebé les 1.800 hectàrees de superfície del parc que pertanyen a la ciutat de Barcelona i que estan repartides entre els districtes dels Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris.

El 25 de maig es va activar el Parc de Vallvidrera per obtenir un ràpid accés a la zona forestal actuant amb menys temps de resposta en cas d'incendi i, des d'allà, es realitzen diàriament dos recorreguts forestals, a més dels quals es fan al Parc de la Vall d'Hebron i al de Sant Andreu.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  Confinen un grup de segon de batxillerat del Vedruna de Girona per un positiu en coronavirus