Batlle veu "indigna" la posició de Torra per no donar suport a Buch i als Mossos pels aldarulls

Publicat 25/10/2019 13:37:14CET
Ple municipal de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 oct. (EUROPA PRESS) -

El tinent de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha qualificat aquest divendres d'"indigna" la posició del president de la Generalitat, Quim Torra, per no donar suport al conseller d'Interior, Miquel Buch, i als Mossos d'Esquadra per la seva actuació durant els aldarulls en les protestes contra la sentència de l'1-O.

"La posició del president de la Generalitat ha estat indigna. En primer lloc amb el seu conseller d'Interior, i en segon lloc amb el cos dels Mossos d'Esquadra", ha dit Batlle durant la seva intervenció en una proposició de Cs que demanava que el consistori es personés com a acusació particular contra els detinguts pels aldarulls.

El tinent d'alcalde ha reiterat el seu suport a "l'acció que han fet les forces policials en circumstàncies molt difícils" i ha assenyalat que qui ha estat al capdavant de la resposta institucional han estat els serveis públics, als quals ha agraït la seva tasca en els darrers dies.

"Vull agrair als Bombers de Barcelona, al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), a la Creu Roja, al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), als departaments d'Ecologia Urbana i de Manteniment, i de manera molt especial als serveis de mobilitat que han permès que, malgrat tot, la ciutat hagi continuat funcionant", ha assegurat.

Ha fet una crida a mirar de rebaixar la tensió, "no només per la violència, sinó també en una situació de col·lapse permanent que alguns vulguin instaurar".

La regidora de JxCat Neus Munté ha respost a Batlle que han de tenir una imatge molt diferent del que és la indignitat: "No sé com definiria l'actitud d'un president en funcions que es desplaça a Barcelona per visitar una sola víctima, però no ni un moment per dialogar amb el president de la Generalitat".