Batlle ofereix als Mossos un lloc de "màxima centralitat" per substituir la comissaria de plaça Catalunya

Publicat 18/9/2019 14:14:40CET
Comissió de la Presidència, Drets de Ciutadania, Seguretat i Prevenció
EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 set. (EUROPA PRESS) -

El tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat aquest dimecres que a principis d'agost va oferir als Mossos d'Esquadra unes dependències municipals de "màxima centralitat" per instal·lar-hi una comissaria que substitueixi la de plaça Catalunya.

En ser preguntat en la comissió de Presidència pel PP sobre si es preveu la reobertura del centre de denúncies de plaça Catalunya, el regidor ha dit que aquestes instal·lacions eren "impracticables" i que el cost de les reformes seria molt elevat, per la qual cosa el consistori ha ofert un altre emplaçament.

"La proposta que hem fet a la Conselleria d'Interior és que sigui una oficina conjunta de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, com la que hi ha a la Barceloneta", i ha dit que l'Ajuntament s'ofereix fins i tot a avançar el cost de la reforma de l'espai que ha ofert.

MEDALLES

A través d'un prec del regidor de Cs Paco Sierra, el regidor de Presidència, Jordi Martí, ha explicat que el Govern municipal iniciarà el procés d'elaboració d'un nou reglament de medalles i honors de la ciutat: "És un sistema que hem d'actualitzar", ha admès.

En relació amb una pregunta de la regidora de JxCat Elsa Artadi sobre l'actuació del Govern central amb l'ONG Open Arms, el regidor de Drets de Ciutadania i Immigració, Marc Serra, ha respost que, des de l'Ajuntament, també reclamen menys "gesticulació" i més ajudes en qüestions de justícia local.