Actualitzat 14/08/2014 17:27

La Basílica del Pi ofereix visites nocturnes per sufragar la seva restauració

BARCELONA, 14 Ago. (EUROPA PRESS)

La basílica barcelonina de Santa Maria del Pi ja ofereix visites nocturnes de dijous a dissabte des de les 21.00 hores per sufragar la restauració del campanar, ha explicat aquest dimecres a Europa Press la directora d'Ad Sentia --projecte cultural que organitza les rutes--, Montse Sacasas.

   La directora ha dit que fins ara s'han organitzat dues rutes, 'Basílica del Pi secreta' i 'Campanar del Pi sensorial', que s'oferiran en català, castellà i anglès perquè tant barcelonins com turistes "coneguin el patrimoni del temple".

   La primera ruta orbita al voltant dels símbols que poden trobar-se en les parets del temple que s'han perdut i de l'estètica medieval, mentre que en la segona es fa un recorregut amb música en directe pel campanar, "el que ha estat el punt més alt de Barcelona entre els segles XIV i XIX", i que ofereix una visió de 360 graus de la ciutat.

   Sacasas ha explicat que el temple alberga moltes històries i llegendes, com quan es va construir el campanar: es diu que el dimoni va fer un pacte amb el mestre d'obres i va prometre que l'ajudaria en la seva construcció, però que hauria de dipositar la seva ànima a l'esglaó número 100.

   Per evitar perdre la seva ànima, el mestre d'obres va abandonar la tasca abans d'arribar a construir l'esglaó, i el diable es va quedar sense la seva ànima, pel que va deixar l'empremta de la seva pota en l'escala quan una altra persona va aconseguir acabar-la, com a símbol del seu empipament.

   Fa quatre mesos, quan un equip d'historiadors, musicòlegs, realitzadors audiovisuals i directors artístics ha tancat l'església i va ambientar l'edifici perquè els visitants se sentissin transportats al segle XIV, moment en el qual ha estat remodelada.

   D'aquí a poc també es podrà gaudir d'un tercer recorregut a l'església, que girarà al voltant de la capella i la basílica, i el contingut serà més històric.

   Per evitar la massificació, cada visita --que costa 16 euros si es reserva per internet i 19 si es compra en la mateixa església abans de la ruta-- admet un màxim de 20 persones, que podran "interactuar amb els elements de la ruta", ja que se'ls facilitarà llums per il·luminar el seu al voltant.

   Sacasas ha insistit que és la primera vegada que una església catalana permet visites nocturnes, i ha avançat que s'està intentant importar aquest tipus d'experiències a altres centres religiosos, tot i que encara no hi ha cap acord tancat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés