Publicat 1/4/2020 13:48:38 +02:00CET

Bargalló diu que s'hauran de treballar "aspectes emocionals" en tornar a classe

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, intervé des del seu escó, durant una sessió plenària en el Parlament de Catalunya, a Barcelona (Catalunya, Espanya), a 12 de febrer de 2020.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Insisteix en no allargar el final de curs per no retardar l'inici del proper

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dimecres que s'hauran de treballar "aspectes emocionals" en tots els nivells el dia de la tornada a les aules, després del confinament per la pandèmia del nou coronavirus.

En declaracions a Ràdio 4 recollides per Europa Press, ha explicat que el departament ja treballa en "càpsules formatives" per al professorat per poder treballar emocionalment amb l'alumnat quan torni a les classes presencials.

Així mateix, ha explicat que també estan treballant amb gent que ha tingut experiències semblants, amb altres tipus de confinament o pandèmies, que han significat un dolor col·lectiu i personal, i ha recordat que tornaran a classe alumnes que han sofert pèrdues en el seu entorn.

El titular d'Educació ha dit tenir "l'esperança" que una part de la tercera avaluació es farà de forma presencial, i que no preveu que no es puguin obrir les escoles a cap moment del trimestre, i ha explicat que el 14 d'abril es tindran més dades per donar instruccions als centres.

No obstant això, durant l'inici del trimestre, que probablement serà no presencial, ha subratllat que no es pot renunciar al fet que els alumnes perdin els hàbits d'estudi, sent a tot moment conscient de les "limitacions" de cadascun d'ells.

Ha dit que aquestes activitats no poden replicar l'horari escolar ni ser un xat permanent, sinó que es proposarà projectes per al desenvolupament de competències, tenint clar que no pot "restar" en la seva qualificació i ha de tenir en compte la situació de cada alumne.

IDENTIFICAR ALUMNAT

Bargalló ha explicat que el departament està identificant i quantificant els alumnes amb major dificultat d'accedir a la via telemàtica per prendre decisions i fer-los arribar eines, i ha afirmat que treballen amb empreses per a proporcionar-los targetes SIM, mòbils i ordinadors.

El conseller ha demanat prendre consciència que no és un curs normal, per la qual cosa el tercer trimestre tampoc tindrà una avaluació normal, i ha tornat a descartar que el curs s'allargui ja que això provocaria que el següent es retardés, amb la conseqüència de dos cursos "anormals".

Ha explicat que els dos grups d'alumnes amb un títol a treure, segon de Batxillerat i l'últim curs dels graus formatius de FP, ha dit dels primers que la Selectivitat augmentarà l'opcionalitat per evitar haver de contestar temes que no hagi treballat i sobre les pràctiques de FP s'allargarà la possibilitat de fer-les al juny o juliol o canviar-les per un mòdul de projecte.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Corpus de Barcelona celebrarà els seus 700 anys amb activitats en línia

 2. 2

  Coronavirus.- El Banc dels Aliments impulsa una campanya de recollida a Tortosa (Tarragona)

 3. 3

  Coronavirus.- El Festival de Sitges ajudarà a cercar finançament per a set produccions

 4. 4

  Endesa inverteix 1,1 milions a Deltebre (Tarragona) per millorar el servei

 5. 5

  Junqueras apel·la als valors de les obres clàssiques per afrontar la pandèmia