Publicat 13/06/2021 14:58CET

Barcelona vol implantar fins a 550 noves instal·lacions de subministrament elèctric per a vehicles

La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz
AJUNTAMENT DE BARCELONA

L'objectiu és que els desplaçaments en vehicle privat siguin els "essencials"

BARCELONA, 13 juny (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la regulació de la implantació de fins a 550 noves instal·lacions de subministrament elèctric per a vehicles, ha explicat aquest diumenge en un comunicat.

La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha remarcat que Barcelona serà "la primera ciutat de l'Estat" que activa i ordena la implantació de les estacions de recàrrega elèctrica, multiplicant per sis la seva oferta actual de punts de càrrega, de manera que Barcelona pugui passar a tenir-ne 660.

"Estem preparant Barcelona per fer possible la circulació amb normalitat d'aquests vehicles elèctrics" amb l'objectiu que els viatges que es facin amb vehicle privat --que han de ser els imprescindibles, en les seves paraules-- siguin a més amb l'elèctric.

L'Ajuntament ha iniciat la tramitació del document que recull el projecte, que se sotmetrà a aprovació definitiva en ple i que defineix tres tipus d'instal·lacions de càrrega i subministrament de bateries elèctriques: les estacions de recàrrega elèctrica, les estacions de recarrega o d'intercanvi de bateries en aparcaments públics o de rotació i els espais d'intercanvi de bateries.

La ubicació d'aquesta activitat es potenciarà als aparcaments d'accés públic i de rotació, que són espais que ja existeixen, distribuïts pel territori i amb les "condicions adequades", així com als voltants de les rondes i els polígons industrials.

GRÀCIA, HORTA-GUINARDÓ I SANT MARTÍ

Ara com ara, la ciutat disposa de 113 emplaçaments que concentren 896 punts de càrrega elèctrica, el 80,6% dels quals se situen en aparcaments públics i la resta a la via pública.

D'aquests, 460 dels punts són exclusius per a motos; 372 són estacions obertes a tota mena de vehicles elèctrics; 50 són punts de càrrega semirràpida i ràpida; 10 exclusius per a taxis i quatre per a vehicles destinats a la distribució urbana.

De les més de 550 potencials instal·lacions, 491 estaran en aparcaments; i 51 seran benzineres convertides en estacions de recàrrega elèctrica i s'hi sumaran les situades a rondes, àmbits industrials i àrees específiques de Gràcia, Horta-Guinardó i Sant Martí.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés