Publicat 03/04/2021 15:32CET

Barcelona va oferir assessorament laboral a 6.200 dones en situació de precarietat al 2020

L'Estratègia contra la Feminització de la Pobresa i la Precarietat (EFPP) arriba a l'ecuador de la seva implementació

BARCELONA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Estratègia contra la Feminització de la Pobresa i la Precarietat 2016-2024 (EFPP) de l'Ajuntament de Barcelona va oferir assessorament laboral a unes 6.200 dones en situació de precarietat al llarg del 2020.

Un dels principals objectius de l'estratègia és promoure la inserció i la permanència al mercat laboral per a dones en situació de vulnerabilitat, ha informat l'Ajuntament de Barcelona aquest dissabte en un comunicat.

D'una banda, el programa Làbora, que pretén fomentar l'ocupació per a persones vulnerables, va atendre 6.664 persones --el 67% de les quals eren dones-- i n'han contractat 792.

D'altra banda, els Punts de Defensa dels Drets Laborals, que treballen per augmentar l'equitat de gènere en els contractes, van atendre 2.600 persones en el mateix any, el 66% de les quals també eren dones.

Així, la suma de les dones en situació de precarietat assessorades laboralment pel programa Làbora i en els Punts de Defensa dels Drets Laborals ascendeix a una xifra total de 6.200.

La "dignificació dels sectors més feminitzats" i la lluita contra la segregació ocupacional és un altre objectiu de l'EFPP, que també ha atès i acompanyat 340 empreses i entitats a través del Servei d'Assessorament en Economia Social i Solidària.

Quant a les feines domèstiques i les cures, s'ha ampliat el programa 'Respir Plus', que ha atorgat 222 ajudes per millorar la qualitat de vida de les persones curadores.

29 ACTUACIONS AL 2020

L'EFPP de l'Ajuntament va arribar al 2020 a l'ecuador de la seva implementació: de les 29 actuacions previstes, 22 encara estan en execució, cinc ja han finalitzat i dues encara no s'han començat a engegar.

La tinent d'alcalde de Drets Socials, Justícia Global i Feminismes, Laura Pérez, ha destacat el paper de l'EFPP en el context actual de la pandèmia: "Hem de reforçar estratègies com la que hem treballat des del 2016 per millorar les condicions materials de les dones".

"L'objectiu és evitar que les dones siguem novament les més afectades i les que tenim més dificultats per sortir de les situacions de precarietat i pobresa", ha conclòs.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés