Actualitzat 24/05/2024 16:51

Barcelona va autoritzar la desfilada de Louis Vuitton al Park Güell amb un decret d'alcaldia

Una model durant la desfilada de Louis Vuitton al Park Güell
LORENA SOPENA / Europa Press

El 30 d'abril va emetre una llicència per ocupar l'espai i va signar la cessió d'ús el dia de l'esdeveniment

BARCELONA, 24 maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona va autoritzar la desfilada de Louis Vuitton de dijous al Park Güell amb un decret d'alcaldia el 25 de gener, segons la resposta de Barcelona Serveis Municipals (BSM, gestora del parc) a BComú sobre la informació de l'esdeveniment, a la qual ha tingut accés Europa Press.

Aquest decret es va emetre després que la Comissió Tècnica d'Esdeveniments del Park Güell de Parcs i Jardins va donar el 16 de gener una "opinió favorable" per celebrar la desfilada de la marca de moda francesa al parc.

Va considerar que l'esdeveniment sol·licitat per Louis Vuitton, com a patrocinador principal de la Copa Amèrica, "té prou excepcionalitat i rellevància com per autoritzar-ho" i compleix els requisits.

El decret va permetre aprovar la Comissió Tècnica d'Esdeveniments del Park Güell per analitzar i valorar les sol·licituds d'ocupació per organitzar esdeveniments al parc i "determinar-ne l'excepcionalitat i caràcter de promoció internacional de la ciutat".

La comissió també contemplava valorar els criteris i condicions per concedir llicències d'ocupació per a esdeveniments al Park Güell.

ACTIVITAT DE CARÀCTER EXCEPCIONAL

El 12 de febrer, la comissió va rebre un informe de la Gerència de Promoció Econòmica sobre la desfilada com una activitat de caràcter excepcional i "que formarà part del programa d'activitats de la Copa Amèrica tal com es recull en el marc de col·laboració establert entre Louis Vuitton i l'Ajuntament".

Superats aquests tràmits, l'Ajuntament va emetre el 30 d'abril la llicència que va autoritzar el districte de Gràcia i Louis Vuitton a ocupar l'espai.

I el dijous 23 de maig, coincidint amb el dia de la desfilada, BSM va signar el contracte de cessió d'ús perquè Louis Vuitton pogués dur a terme el seu esdeveniment.

PREPARATIUS DEL MUNTATGE

La marca francesa va començar els preparatius de la desfilada el 14 de maig amb un muntatge en el qual es van produir desperfectes patrimonials en un tram de la coronació del mur de pedra prop de l'escala que dona accés a la plaça Natura.

L'Ajuntament va al·legar que van ser provocats per "un error humà" i que el mateix consistori ho repararia i que l'empresa organitzadora n'assumiria les despeses de reparació.

VEÏNS EN CONTRA DE LA DESFILADA

Arran d'aquest incident, els veïns, organitzats a través del Consell Veïnal del Turó de la Rovira, es van començar a posicionar en contra de l'esdeveniment i van convocar diferents mobilitzacions per protestar.

La principal va ser dijous una hora abans de la desfilada, quan més de 100 manifestants es van concentrar a la rambla Mercedes amb el lema 'Els barris no som una passarel·la per a la seva desfilada' i en què hi va haver tensió i enfrontaments entre alguns manifestants i agents dels Mossos d'Esquadra.

Aquest divendres, l'alcalde, Jaume Collboni, ha reivindicat la celebració de la desfilada perquè creu que suposa un impuls per al sector de la moda catalana i barcelonina, i ha considerat "legítimes" les protestes.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés