Publicat 09/05/2016 13:08CET

Barcelona va ajudar a "inserir" 1.537 persones en risc d'exclusió amb el programa Làbora

R.Jane (Cruz Roja), C.González (Feicat), la t.Alcalde L.Ortiz y T.Crespo (Ecas)
EUROPA PRESS

973 van tenir contractes superiors a tres mesos i 564 inferiors

BARCELONA, 9 maig (EUROPA PRESS) -

El programa Làbora impulsat per l'Ajuntament de Barcelona amb el suport de Creu Roja, Entitats Catalanes d'Acció Social (Ecas) i la Federació d'Empreses d'Inserció de Catalunya (Feicat), van ajudar a "inserir" laboralment 1.537 persones en risc d'exclusió social de les 8.103 que van participar en la iniciativa el 2015.

En roda de premsa per fer balanç i anunciar que el consistori gairebé doblarà la seva aportació al programa aquest any, fins a 2,92 milions d'euros, la tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat que Làbora té com a objectiu la inserció laboral dels participants però que prèviament se'ls forma per adequar-se a les ofertes de les empreses que col·laboren.

Entre les ofertes de feina, el 60% correspon al sector de la neteja i fins a en un 25% de les insercions han estat a l'àmbit de la salut, amb tasques com auxiliar de geriatria, administració i gestió, entre d'altres.

Ortiz ha remarcat que, tot i que sigui positiu que aquest tipus de persones beneficiàries pugui rebre una oferta de feina després de cinc anys inactiva, no sempre es pot parlar d'inserció per la baixa qualitat dels treballs i la curta durada dels contractes, aspecte en el qual s'ha millorat des que es va posar en marxa Làbora i que es concentraran esforços per a aquest any.

Així, de les 1.537 persones que van aconseguir un treball, 973 van tenir un contracte amb una durada superior a tres mesos --i algunes segueixen treballant-- i 564 van obtenir contractes inferiors a aquest temps, en alguns casos de dies o setmanes.

En total, el programa va contactar amb 1.743 empreses que en general van valorar positivament la iniciativa i, tot i que moltes no van col·laborar oferint ofertes de feina perquè no tenien necessitat de personal en aquell moment, sí que es van mostrar disposades a col·laborar en el futur.

OBJECTIUS 2016

La tinenta d'alcalde ha explicat que l'objectiu per a aquest any és arribar a atendre a unes 8.000 persones --com l'any anterior-- i arribar a "inserir 2.000, amb millors condicions laborals i reforçar la incorporació de persones en situació d'irregularitat administrativa.

En el primer trimestre del 2016, el programa ha atès 4.733 persones --algunes provinents del 2015-- de les quals ja s'han inserit 164, i de les quals 121 han aconseguit un contracte superior a tres mesos i 43 de menys d'aquesta durada.

El coordinador de Creu Roja a la província de Barcelona, Ramon Jané, ha assenyalat que el nombre d'insercions pot semblar sota respecte a l'any anterior perquè les persones beneficiàries primer porten a terme accions de formació i després es busquen ofertes de feina.

PERFIL

Ortiz ha destacat que moltes de les persones beneficiàries del programa han viscut en assentaments, han estat víctimes de violència masclista o s'han vist obligades a viure al carrer, per la qual cosa, "tot i que no val qualsevol inserció, a altres els va bé trencar la barrera laboral per primera vegada" en molts anys.

Del total de 8.103 persones ateses el primer any, el 34,04% té més de 45 anys, el 25% entre 35 i 44, i a un 23,77% no se'ls va identificar l'edat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés