Actualitzat 12/07/2016 11:20 CET

Barcelona suspèn noves llicències d'establiments al voltant de la plaça Osca de Sants

Terrazas en el paseo de Sant Antoni del barrio de Sants de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha suspès la concessió de noves llicències per a establiments de concurrència pública al voltant de la plaça Osca de Sants durant un any, com a pas previ a la redacció d'un pla d'usos que reguli l'obertura de locals.

El consistori ha assenyalat que aquest tipus d'establiments --com restaurants, bars i altres locals que acullen públic-- ha augmentat a la zona i la densitat és fins i tot més elevada que a Ciutat Vella i Gràcia, amb 5,37 establiments per hectàrea.

24,81 HECTÀREES

L'àmbit de la suspensió abraça 24,81 hectàrees entre el passeig de Sant Antoni, l'avinguda Tarragona i el carrer de la Creu Coberta, on hi ha 18,9 establiments per cada 1.000 habitants.

Com a exemple, el consistori ha exposat que en un radi de 50 metres situats al centre de la plaça Osca hi ha fins a 15 establiments, majoritàriament de restauració.

El districte de Sants ha subratllat que vol "ser sensible i tenir en compte" als comerços ja existents, perquè considera que formen part de la singularitat del barri.

"Es vol evitar el fenomen de substitució d'aquests locals per altres que interfereixen en més mesura en la convivència veïnal, per la problemàtica acústica i de convivència a l'espai públic", ha explicat l'Ajuntament.

La regidora del districte, Laura Pérez, ha plantejat que amb aquesta mesura volen donar "solucions integrals de dinamització comercial i mobilitat en una zona on s'han produït importants canvis en pocs anys i que concentra un ús intensiu de l'espai públic".

Des de fa mesos, els restauradors de la plaça Osca i el carrer Riego --una de les de més concurrència-- i els veïns participen en un "procés de treball comú" per buscar solucions que permetin la convivència de veïns i bars i restaurants.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés