Publicat 23/06/2024 13:08

Barcelona signa un conveni amb constructors per potenciar la rehabilitació de la ciutat

Archivo - Vista panoràmica de Barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 23 juny (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha signat un conveni amb el Gremi de Constructors per fomentar la rehabilitació i la millora de les condicions d'habitabilitat de la ciutat, informa aquest diumenge en un comunicat.

L'acord s'ha dut a terme a través de l'Institut Municipal d'Urbanisme i s'emmarca en els ajuts finançats per la Unió Europea i l'aplicació de subvencions Next Generation a les actuacions de Regeneració Urbana.

D'aquesta manera, s'abordaran subvencions per a la rehabilitació dels barris, la millora de l'eficiència energètica i la redacció de projectes per a diferents zones de la ciutat.

La primera tinent de l'alcaldia de l'Ajuntament, Laia Bonet, i el president del Gremi de Constructors de Barcelona i comarques, Josep Antoni Martínez, han signat aquest conveni que serà vigent fins el 30 de juny del 2026.

L'Ajuntament de Barcelona ja ha començat les obres de rehabilitació dels barris del Besòs i el Maresme i la Pau a Sant Martí, Canyelles i Can Peguera a Nou Barris, Trinitat Vella, el Congrés i els Indians a Sant Andreu.

PROGRAMA DE REGENERACIÓ URBANA DE BARCELONA

El Programa de Regeneració Urbana de Barcelona es tracta d'una estratègia que s'ocuparà dels habitatges i del teixit urbà, sempre que hi hagi alguna degradació dels requisits bàsics "de funcionalitat, seguretat i habilitat de les edificacions".

A més, no tan sols es faran actuacions de rehabilitació, sinó que també solucionaran qüestions específiques com la inclusió, l'ús eficient de recursos, la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic i la resiliència.

Els particulars tindran accés a aquestes subvencions ja que s'ha plantejat la creació d'una borsa en la qual les empreses associades treballin en l'impuls, seguiment, gestió i percepció d'ajuts públics mitjançant l'elaboració de la documentació o projectes tècnics, entre d'altres.

Les empreses interessades s'hi podran associar, però hauran de complir una sèrie de requisits i es crearà una comissió de seguiment per assegurar el compliment dels objectius i dels compromisos.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés