Actualitzat 17/08/2016 14:08 CET

Barcelona selecciona 15 manters per participar en una cooperativa d'inserció

El teniente de alcalde de Barcelona Gerardo Pisarello
EUROPA PRESS

Posa en marxa també la selecció dels participants de 40 plans d'ocupació

BARCELONA, 17 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat el procés de selecció de les primeres 15 persones dedicades a la venda ambulant no autoritzada que participaran en la creació d'un sistema cooperatiu d'intervenció social, amb una de les mesures incloses en el paquet d'accions presentades el juny per abordar el top manta, ha recordat en un comunicat.

El primer tinent d'alcalde i alcalde accidental, Gerardo Pisarello, ha detallat aquest dimecres en declaracions als periodistes que els 15 participants crearan una cooperativa mixta i que ells mateixos decidiran quin model de negoci i activitat portaran a terme, amb l'assessorament de tècnics municipals i acompanyament de Barcelona Activa.

Els qui vulguin formar part de la cooperativa --que podrà ampliar-se a 25 persones fins al 2018-- han de demostrar que resideixen a Barcelona des de fa un mínim d'un any --amb el padró o un certificat d'una xarxa d'acollida-- i a Espanya des de fa tres, i no tenir antecedents penals.

Després de preguntar-li pels periodistes, ha assenyalat que la cooperativa comptarà al començament amb uns "mínims recursos perquè puguin deixar aquesta activitat fins que comenci a funcionar", cosa per a la qual és important que els participants sentin seu el projecte, segons ell.

40 PLANS D'OCUPACIÓ

A més, l'agost s'ha iniciat la selecció dels 40 venedors del top manta que rebran formació en els nous plans d'ocupació destinats a venedors ambulants, per reciclar-se professionalment i regularitzar la seva situació.

Se seleccionarà persones que no tenen permís de residència, amb una especial atenció als qui estan en situació de vulnerabilitat, en uns plans de feina que se sumen als 11 ja operatius en Mercabarna.

Els llocs de treball que s'ofereixen són 10 dinamitzadors d'espais comunitaris, 15 llocs de manteniment de pistes esportives d'escoles públiques i 15 llocs de manteniment d'equipaments i espai públic.

La durada d'aquests contractes de treball, en modalitat d'obra i servei, és de 12 mesos amb una jornada completa de 37,5 hores setmanals.

Pisarello ha destacat que la població estable de manters a la ciutat és d'entre 250 i 300 persones, de manera que considera que el volum que cobreix els plans d'ocupació i la cooperativa és "elevat", tenint de moment un màxim de 76 persones.

Ha sostingut que són unes mesures inèdites, tot i que no resoldrà la situació "de la nit al dia", i ha defensat que es tracta d'una iniciativa valent i homologable a les promogudes a d'altres ciutats del món.

CAMPANYA INFORMATIVA

L'Ajuntament impulsa aquesta setmana una campanya per informar als 'manters' que realitzen una activitat no permesa i tenen a la seva disposició recursos municipals per garantir els seus drets.

Es distribuiran 5.000 fullets en castellà, català, francès, anglès i wólof en equipaments públics i al carrer a través d'educadors socials.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés