Publicat 5/10/2019 10:57:21 +02:00CET

Barcelona sanciona Milanuncios' i 'Vibbo' per anuncis "il·lícits" de venda d'animals

La tinent d'alcalde Laia Bonet
EUROPA PRESS

BARCELONA, 5 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha incoat un expedient sancionador contra l'empresa responsable de les plataformes 'Milanuncios' i 'Vibbo' per tenir anuncis "il·lícits" de venda d'animals als seus portals web incomplint la normativa vigent en matèria de protecció d'animals a la ciutat.

En declaracions a la premsa, la tercera tinent d'alcalde, Laia Bonet, ha explicat que l'expedient arriba després de "diversos advertiments" perquè retiressin anuncis que no respecten la normativa en matèria de venda d'animals a Barcelona, posant en risc el benestar animal.

Barcelona es converteix en la primera ciutat de l'Estat que culmina un procediment administratiu per comerç il·lícit d'animals, i Bonet ha qualificat de "molt greu" la infracció i proposa una multa de 150.001 euros, l'import més baix del llindar que preveu la Llei.

La regidor ha detallat que la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) va denunciar al maig aquesta situació, raó per la qual l'Ajuntament va requerir als propietaris de les dues plataformes que retiressin els anuncis, peticions que no es van atendre.

Bonet ha explicat que els anuncis eren de particulars quan, segons la normativa, els venedors han d'estar identificats en el Registre de Nuclis Zoològics com a criadors o establiment.

A més, ha subratllat que no informaven de les condicions en les quals es trobaven els animals ni estava garantit que tinguessin vuit setmanes de vida, com estableix la llei.

Bonet ha assegurat que l'Ajuntament treballa per la sensibilització de tenir animals de companyia de forma "compromesa i responsable".