Publicat 16/05/2021 11:01CET

Barcelona reurbanitzarà l'entorn de l'Escola Cases del barri del Clot

Mapa de la reurbanització de l'Escola Cases del barri del Clot de Barcelona.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 16 maig (EUROPA PRESS) -

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat de manera inicial el projecte de reurbanització de l'entorn de l'Escola Casas, al barri del Clot i situat prop de la sortida del nou túnel viari de la plaça de les Glòries, per oferir un accés segur i saludable i protegir-la del trànsit.

Les obres començaran quan entri en funcionament el túnel en tots dos sentits al desembre i duraran vuit mesos, de manera que al curs 2022-2023 ja hi haurà aquest nou entorn, i tindrà un pressupost de 3,24 milions d'euros, ha explicat la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz.

Fruit d'aquesta actuació, el lateral de la Gran Via entre els carrers de Bilbao i la rambla del Poblenou perdrà un carril de circulació i només en tindrà un per a busos, taxis i veïns, i s'instal·larà una càmera de control d'accés de vehicles per garantir que només hi passen residents i vehicles autoritzats.

D'aquesta manera, la vorera s'ampliarà i es guanyarà un carril bici, arbrat i una nova parada de bus escolar, a més de nous passos de vianants a l'encreuament amb Bilbao, i es millorarà la connexió amb la rambla de Poblenou amb un nou pas per a vianants i bicicletes.

A més, es crearà una plaça nova a l'àrea delimitada pels carrers de Guatemala, Joan de Malta, Monturiol i la Gran Via, que tindrà tres camins de pas interior i una àrea de jocs infantils, de la qual el districte de Sant Martí i la comunitat educativa consensuaran el nom.

Sanz ha destacat que l'Ajuntament ha treballat amb la comunitat educativa d'aquest centre escolar i que en els últims mesos ja s'han fet actuacions puntuals que recollien les seves demandes, tot i que ha assegurat que sabien que era necessari "anar més enllà".

Algunes d'aquestes actuacions són la millora en l'aïllament acústic mitjançant la col·locació del doble envidrament en parts de l'edifici i un mur central a la boca del túnel que separa les dues direccions del trànsit i que aquesta folrat amb panells que absorbeixen el soroll.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés