Publicat 18/11/2021 18:57CET

Barcelona rep el títol de hub de resiliència de Making Cities Resilient 2030

Arxiu - L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

És una de les primeres ciutats europees a obtenir-lo per la reducció del risc climàtic i risc de desastres

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

Barcelona ha estat una de les quatre primeres ciutats europees reconeguda per la iniciativa Making Cities Resilient 2030 com un hub de resiliència pel seu esforç de conscienciació i de creació de polítiques per abordar els creixents riscos climàtics i de desastres.

En un comunicat aquest dijous, l'Ajuntament ha explicat que ha estat elegit per actuar com un hub de resiliència durant mandats de tres anys i treballar per millorar la col·laboració entre ciutats i inspirar altres comunitats a augmentar la seva resiliència contra desastres.

Les altres ciutats seleccionades juntament amb Barcelona són Gran Manchester, Helsingborg i Milà, i, en al·lusió a totes, la delegada especial de la Secretaria General per a la Reducció del Risc de Desastres i responsable de l'oficina de les Nacions Unides per a la Reducció del Risc de Desastres (UNDRR), Mami Mizutori, ha dit que "exemplifiquen el potencial de les ciutats per liderar la reducció del risc de desastres i ajudar a construir un món més resilient".

Els hubs de resiliència són ciutats que "ja han demostrat el seu lideratge pel fet d'incloure el risc i la resiliència en les seves polítiques i plans municipals" i un altre dels aspectes clau de la iniciativa és la col·laboració, ja que cadascuna de les ciutats aporta els seus aprenentatges i anima altres ciutats a seguir el seu exemple.

MENTORA

En aquest sentit, Barcelona "s'ha consolidat com un centre de cooperació global en matèria de resiliència" i actua de mentora per a les persones responsables de les polítiques de Tunísia, Bogotà i la ciutat de Gaza.

En el conveni de col·laboració amb el Programa Global de Resiliència d'ONU-Habitat actualment Barcelona ja treballa per donar suport tècnic a les ciutats perquè ampliïn els seus perfils de resiliència.

"Barcelona ja se la reconeix com la líder internacional en creació de resiliència i per això volem continuar afavorint col·laboracions entre ciutats", ha dit l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés