Actualitzat 20/10/2015 17:33

Barcelona rep 1.900 ofertes d'ajuda als refugiats des de setembre

BARCELONA, 20 oct. (EUROPA PRESS) -

El coordinador del pla Ciutat Refugi de Barcelona, Ignasi Calbó, ha detallat aquest dimarts que l'Ajuntament ha rebut 1.900 ofertes d'ajuda dels ciutadans per col·laborar amb l'acollida de refugiats des que ho va demanar el setembre .

Després de preguntar-li per la regidora de CiU Maite Fandos a la comissió municipal de Drets Socials, Cultura i Esport, ha explicat que de moment s'ha respost a tots els interessats amb un correu genèric, i que algunes de les ofertes s'han derivat a altres àrees municipals perquè eren molt específiques.

Calbó ha destacat que es mantindrà informada la ciutadania sobre la situació de l'acollida dels refugiats i que donaran "sortida a les ofertes de voluntariat" en fases més avançades de la integració.

Fandos ha criticat que el Govern municipal ha demanat col·laboració a la ciutadania per una "improvisació" i que els que s'han ofert a col·laborar se sentiran decebuts perquè els experts van suggerir després que la primera atenció la fessin els professionals.

SERVEIS PÚBLICS

La comissió ha aprovat una proposició de la CUP que demana augmentar els professionals públics dels serveis socials i que se'ls doti d'una perspectiva comunitària i amb perspectiva de gènere, una cosa sobre la qual s'han abstingut tots els grups excepte la CUP, que ha votat a favor, i el PP, que ho ha fet en contra, per la qual cosa s'ha produït un empat amb tres regidors cadascun.

La tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha desfet l'empat quan ha votat a favor de la proposta, a la qual BComú inicialment s'havia abstingut com la majoria dels grups, que han defensat el caràcter públic dels serveis socials però han assenyalat que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (Rsal) limita la contractació.

ERASMUS

També ha aprovat una proposició socialista --amb tots els grups a favor excepte la CUP, que s'ha abstingut-- per instar el Govern municipal a crear un fons per complementar les beques Erasmus i altres per estudiar a l'estranger dels alumnes de Barcelona, i tenir en compte la prioritat dels seus estudis en funció de la tornada a la ciutat i el cost de la vida en el lloc de destí.

A les preguntes del PSC, el regidor d'Educació i Universitats, Raimundo Viejo, ha detallat la situació de les quatre guarderies pactades pels socialistes amb l'anterior Govern municipal de CiU --Canòdrom, Encants, Parc Científic i l'ampliació de Tres Tombs i Germanetes--, d'entre les quals Viejo ha destacat que la del Parc Científic, a les Corts, té un informe tècnic desfavorable, davant del qual Carmen Andrés (PSC) ha proposat buscar ubicacions alternatives.

La comissió ha rebutjat una proposta del PP per instar el Govern municipal a subvencionar una part del cost de les guarderies privades per aquells qui no han pogut accedir a una de pública, una cosa que ha acceptat C's, mentre que CiU s'ha abstingut i BComú, ERC, PSC i la CUP han descartat, i han argumentat que aposten per un model públic.

EXCLUSIÓ SOCIAL

També ha aprovat una proposta transaccionada d'ERC perquè persones en risc d'exclusió social puguin accedir gratuïtament a activitats d'equipaments esportius municipals i centres cívics, mesura a la qual han donat suport tots els grups excepte el PP i la CUP, que s'han abstingut.

La comissionada d'Esports, Marta Carranza, ha anunciat a la comissió que incrementarà un 20% el pressupost del programa Convivim Esportivament, en el qual van participar quan va començar el curs 2012-2013 1.610 persones, que van augmentar fins a 2.127 participants i 144 grups el curs passat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés