Publicat 13/04/2024 12:59

Barcelona renovarà el túnel de la Rovira a finals d'any i el tancarà parcialment durant les obres

Túnel de la Rovira
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

Millorarà la seguretat, el paviment, la impermeabilització i el drenatge

BARCELONA, 13 abr. (EUROPA PRESS) -

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte per renovar el túnel de la Rovira, les obres del qual començaran a finals d'any, fet que en comportarà el tancament parcial i que quedi alterat el sentit ascendent i descendent per facilitar-hi la mobilitat.

L'Ajuntament ha anunciat aquest dissabte en un comunicat aquesta actuació, que es preveu que duri 12 mesos i mig, amb un pressupost de 17,4 milions d'euros.

Es pretén millorar la seguretat, l'eficiència energètica, renovar el paviment, tractar les patologies estructurals, millorar la impermeabilització i el drenatge, i renovar "bona part" de les instal·lacions del túnel, concreta el consistori.

CINC FASES

Les obres es realitzaran en cinc fases amb l'objectiu de minimitzar l'impacte en la mobilitat i "moltes" es faran en horari nocturn.

En les fases en les quals es concentri la major part de les actuacions serà necessari tancar el túnel alternant els dos sentits de la marxa.

Primer s'afectarà el costat descendent i després l'ascendent, i l'Ajuntament desplegarà un dispositiu d'informació d'aquestes actuacions.

3 GALERIES D'EVACUACIÓ

Les actuacions orientades a millorar la seguretat "tenen un pes molt rellevant": s'executaran tres galeries d'evacuació de nova construcció que tindran connexió transversal entre tots dos sentits de la marxa.

Es crearà un nou sistema de radiocomunicacions per disposar de cobertura a les noves galeries d'evacuació i la incorporació d'un sistema de missatgeria d'emergència a través del servei de radiodifusió FM.

S'implementarà un nou sistema de megafonia, es renovaran els punts de socors i se n'incorporaran de nous a les galeries, s'instal·laran noves càmeres de seguretat, panells de missatgeria variables, noves barreres, balises i semàfors, i un nou sistema de control i telecomunicacions.

A més, s'hi incorporaran elements nous per detectar incendis, s'ampliarà el sistema d'hidrants i extintors i es reformaran sales tècniques, i també es canviarà tot l'enllumenat del túnel, que serà amb tecnologia LED.

També es repararan les fissures al túnel que generen filtració d'aigua: es repararan les juntes i es renovarà la impermeabilització per evitar noves filtracions, i també s'actualitzarà el drenatge existent.

CONSTRUÏT EL 1987

El túnel de la Rovira va ser construït el 1987, té una longitud de 1.300 metres, i té l'entrada sud al barri del Baix Guinardó i la nord al Carmel.

La renovació s'emmarca en el projecte de transformació de la Rambla del Carmel i l'Ajuntament preveu que, després d'aquesta primera actuació, es continuïn les intervencions per reformar tot l'àmbit i dotar-lo de més espais, equipaments, infraestructures i usos veïnals.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés