Publicat 28/11/2019 17:25:46 +01:00CET

Barcelona renova el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància d'Unicef

Marga Marí-Klose i Anna Folch Filella.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona i Unicef han signat aquest dijous el conveni de renovació del reconeixement de Barcelona com a Ciutat Amiga de la Infància fins el 2022, un reconeixement que ha rebut el suport de tots els grups municipals i que posa en valor l'esforç dels governs locals per incorporar la infància i l'adolescència al centre de l'agenda política i social.

Durant l'acte, la regidora d'Infància, Joventut, Gent Gran, i Diversitat Funcional, Marga Marí-Klose, ha destacat que "Barcelona està convençuda que les ciutats tornen a ser motors del món", i s'ha mostrat orgullosa de renovar el segell amb l'organització, perquè reconeix la feina que fa el consistori per millorar la qualitat de vida dels nens, ha informat el consistori en un comunicat.

La presidenta d'Unicef Comitè Catalunya, Anna Folch Filella, ha apuntat que "ser Ciutat Amiga de la Infància implica un compromís en pro dels drets dels nens i de les nenes que ha d'anar acompanyat de polítiques, accions i recursos per millorar la seva situació".

"Des d'Unicef estem molt contents que Barcelona hagi renovat un compromís que es manté des de l'any 2006 i que ara tornem a formalitzar amb la signatura d'aquest conveni", ha assenyalat Folch.

Amb la signatura d'aquest conveni, l'Ajuntament de Barcelona renova una sèrie de compromisos que passen per promoure al municipi i en tots els centres educatius la celebració del Dia universal de la infància el 20 de novembre, i donar visibilitat a aquesta data, col·laborar en les campanyes de sensibilització i les crides de suport a les situacions d'emergència que faci Unicef, així com difondre el seu programa d'educació sobre els drets dels nens.

També pretén promoure que nens i adolescents comptin amb espais propis per a la generació de propostes que es tindran en compte, i fer tots els esforços possibles per promoure els programes d'acció per a i amb la infància i les famílies, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables i en situació de risc d'exclusió social.