Publicat 11/10/2015 15:33:38 +02:00CET

Barcelona reivindica l'esport com un "dret ciutadà"

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

La Comissionada d'Esports de Barcelona i membre del Comitè Executiu de la Unió Mundial de Ciutats Olímpiques, Marta Carranza, ha reivindicat l'esport com un "dret ciutadà" durant l'última reunió de l'organisme, que s'ha celebrat al Museu Olímpic de Lausana.

Segons ha informat aquest diumenge l'Ajuntament de Barcelona en un comunicat, Carranza ha remarcat que els principals punts de treball de la ciutat en matèria d'esports és el reforç de l'esport com un element imprescindible per a l'educació, la salut i l'exercici de la ciutadania plena.

També ha destacat la importància de promoure l'esport com una eina per a la cohesió social; el treball fet perquè l'activitat esportiva a la ciutat no estigui sotmesa a les desigualtats de gènere, procedència, capacitat i economia.

Carranza ha explicat que s'ha de reforçar i cuidar el teixit esportiu de Barcelona, format per clubs, entitats i agents promotors, que tenen com a objectiu millorar i acostar les instal·lacions i espais esportius als ciutadans.

Ha destacat la voluntat del consistori de "mantenir i consolidar" el calendari de competicions d'alt nivell arrelades a la ciutat, i que, segons ella, ja formen part de la marca Barcelona.