Publicat 09/12/2023 11:59

Barcelona és la regió europea amb més allotjaments turístics sostenibles segons un nou indicador

Vista de la ciutat de Barcelona
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

Està "de manera destacada, molt per davant" d'Estocolm, Àmsterdam, Kalimnos i Viena

BARCELONA, 9 des. (EUROPA PRESS) -

La destinació de Barcelona, formada per la ciutat i les 12 comarques de la província, és la regió que compta amb més allotjaments turístics amb certificació sostenible dins la Unió Europea, segons el nou indicador 'Environmental Labels and Schemes'.

Es tracta d'un indicador creat per la mateixa UE i que indica específicament el nombre d'allotjaments per destinació que han aconseguit demostrar les seves pràctiques sostenibles, reconeixent-les públicament amb un certificat internacional, informa l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona els respectius comunicats aquest dissabte.

La província de Barcelona, amb 283 punts, ocupa el primer lloc d'aquesta classificació "de manera destacada, molt per davant" dels 134 punts d'Estocolm, els 95 d'Àmsterdam, els 83 de l'illa grega de Kalimnos i els 74 de Viena.

El consistori i l'ens supramunicipal ho han atribuït al fet que "la demarcació de Barcelona fa anys que treballa per construir una comunitat turística respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic".

Aquest objectiu respon al 'Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere', un programa impulsat per Ajuntament i Diputació de Barcelona amb el suport de la Cambra de comerç de Barcelona i el Consorci Turisme de Barcelona.

GAIREBÉ 1.000 EMPRESES JA TENIEN EL SEGELL 'BIOSPHERE'

En són una prova les gairebé 1.000 empreses i entitats turístiques que ja comptaven amb aquesta acreditació 'Biosphere' anterior a la creació del nou indicador de la UE, inclòs en la seva publicació periòdica 'EU Tourism Dashboard'.

La iniciativa 'Biosphere' té per objectiu que el model turístic de la província sigui cada cop més responsable i respectuós amb el medi ambient i la societat, involucrant no només totes les institucions i organismes, sinó tot el teixit empresarial en el seu conjunt.

L'INDICADOR

L'indicador 'Environmental Labels and Schemes' valora especialment que els plans de sostenibilitat estiguin alineats amb els 17 objectius de desenvolupament sostenibles (ODS) i els 169 indicadors de les Nacions Unides que ja recollia el sistema 'Biosphere'.

Aquest índex, que s'actualitzarà anualment, vol fer un seguiment dels avanços cap a un impacte mediambiental més reduit, més digitalització i més resiliència socioeconòmica.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés