Actualitzat 23/05/2024 12:28

Barcelona reformarà l'urbanisme tàctic de Sant Antoni per convertir-lo en estructural

Archivo - Superilla del barri de Sant Antoni de Barcelona
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA - Archivo

El govern de Collboni vol resoldre les "carències" detectades als eixos verds de l'Eixample

BARCELONA, 23 maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona reformarà l'urbanisme tàctic del barri de Sant Antoni per convertir-lo en estructural, en concret el dels carrers Comte Borrell i Parlament i la plaça que hi ha a la seva cruïlla, on ja va intensificar la neteja després de les queixes veïnals per la "degradació" de l'espai.

La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Laia Bonet, ha anunciat en unes declaracions als periodistes que el Govern municipal ja ha engegat els tràmits per dur a terme aquesta reforma, les obres de la qual preveu emprendre a principis del 2026 amb una durada d'un any i mig, i un pressupost de 8 milions d'euros.

El govern de Jaume Collboni vol reformar aquesta zona, on es va implantar l'urbanisme tàctic amb actuacions provisionals i reversibles com franges de colors, mobiliari urbà, jardineres que es poden moure o jocs pintats a terra.

L'objectiu és resoldre les "carències" que han detectat als eixos verds de l'Eixample quant al manteniment i a la mobilitat, que es garanteixi la flexibilitat i la convivència dels usos, i que s'adaptin al nou codi d'accessibilitat de Catalunya.

DISTINCIÓ DELS ESPAIS

L'àmbit on es preveu actuar és de 13.400 metres quadrats, que inclou cinc trams de carrer: tres trams de Comte Borrell (entre l'avinguda Paral·lel i el carrer Manso) i dos del carrer Parlament (entre el carrer Viladomat i la ronda Sant Pau).

Bonet, que no ha concretat com serà el futur disseny, ha optat perquè sigui un que permeti distingir l'espai per a cada ús, ja que assenyala que "quan tens massa homogeneïtat no saps com és l'espai pensat per a cada cosa".

Mentre no comencin les obres, la titular d'Urbanisme s'ha compromès a mantenir la zona perquè no es degradi ja que han de complir amb els processos legals fins a poder iniciar les obres: "No ens queda una altra".

ELS TRÀMITS

Així, l'Ajuntament preveu adjudicar en les pròximes setmanes la redacció dels avantprojectes per convertir en definitiva la urbanització d'aquests carrers i la plaça que hi ha a la cruïlla, un compromís que Bonet ha recordat que neix des de l'inici de mandat.

La redacció dels avantprojectes és el tràmit previ a la redacció dels corresponents projectes executius dels àmbits d'actuació, que ja estaven inclosos en dos concursos de places i eixos de Sant Antoni.

Aquests concursos es van licitar abans d'acabar el mandat passat per recollir idees de cara a la urbanització definitiva de l'àmbit, i ara es resolen per poder contractar els equips redactors.

Quant a les places, el concurs incloïa el disseny de l'àmbit dels carrers Comte Borrell-Parlament i Rocafort-Tamarit, que ja s'ha resolt, i la proposta guanyadora de la plaça Comte Borrell-Parlament serà l'encarregada de dissenyar la reurbanització definitiva.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés