Publicat 27/01/2024 13:04

Barcelona prova un paviment permeable al carril bici del carrer Jordi Girona

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

Al carrer Jordi Girona del districte barceloní de les Corts, s'hi començarà a intal·lar, dilluns, un paviment drenant permeable al carril bici, en el marc d'una prova pilot que durarà 4 anys.

Serveix per estudiar si els paviments permeables o Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SUDS) lineals contribueixen a reduir el risc d'inundació i també per estudiar si millora la seguretat del ciclista quan plou, informa l'Ajuntament de Barcelona aquest dissabte en un comunicat.

Estudis previs de la UPC reflecteixen que aquest paviment pot arribar a obtenir una reducció potencial del vessament superficial del 44% al 92%, segons la geometria i l'alineació del carrer (el vessament és l'aigua de pluja que discorre per la superfície del terreny).

El paviment drenant s'instal·larà al carril bici del costat mar del carrer Jordi Girona, entre el carrer Keynes i el passeig Til·lers, i mesurarà 100 x 2 metres.

Es podrà estudiar la capacitat drenant del paviment asfàltic i la seva evolució; la qualitat de les aigües de vessament superficial obtingudes; el comportament mecànic del paviment al pas de vehicles lleugers i pesants, i la temperatura del paviment permeable en relació amb el paviment tradicional (en sec i en mullat) per contribuir a reduir l'efecte 'illa de calor'.

Al principi, les obres ocuparan la vorera i el carril bici del costat mar, però es mantindrà l'itinerari de vianants amb amplària de pas suficient, i el carril bici quedarà tallat des de l'encreuament del carrer Keynes (les bicicletes es desviaran cap al carril de circulació adjacent).
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés