Publicat 18/11/2015 19:51

Barcelona preveu un procés participatiu del PAM amb 300 grups de treball

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona preveu impulsar el procés participatiu per elaborar el Pla d'Actuació Municipal (PAM) i els plans d'actuació de districte (PAD) amb la creació d'uns 300 grups de treball en tota la ciutat i una plataforma digital.

A la comissió municipal de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat, la regidora de Participació, Gala Pin, ha detallat que el Govern d'Ada Colau pretén crear aquests 300 grups en diferents nivells, com jornades de ciutat, debats sectorials i de barri.

Ha dit que la plataforma digital permetrà visualitzar tot el procés simultàniament i serà una eina de transparència en la qual es podrà participar tant de manera individual com col·lectiva, i opinar i proposar nous objectius i mesures.

"L'objectiu és passar d'una participació més individual a una de col·lectiva i en xarxa", segons Pin, que ha explicat que el Govern municipal vol donar protagonisme als barris i treballar perquè participin els col·lectius que habitualment no ho fan.

TRES FASES

El procés participatiu per al PAM i els deu PAD tindrà tres fases, la primera de les quals acabarà al gener i es porta a terme en els òrgans de participació de l'Ajuntament, després es començarà una segona fase fins al març, en la qual s'iniciaran els 300 grups de debat.

L'elaboració del document definitiu i la tramitació administrativa per a la seva aprovació al ple es desenvoluparà en una tercera fase des de l'abril fins al juny o juliol, quan s'abordaran les propostes i es publicaran els resultats, amb la previsió que s'aprovi al juliol al ple.

Al final del procés es farà una audiència pública per presentar el document i avaluar el resultat del debat ciutadà, i en un màxim de sis mesos després de l'aprovació del PAM, el Govern municipal presentarà un informe d'avaluació del procés participatiu; i es constituirà un grup de seguiment durant tot el mandat que haurà de passar comptes davant del ple i del Consell de Ciutat.

CONTRACTACIÓ D'EMPRESES

A preguntes de CiU i del PP, Pin ha informat que l'Ajuntament ha recorregut a empreses mitjançant contractes per analitzar i facilitar diversos processos participatius, i n'ha citat diverses que sumen més de 35.000 euros.

La comissió ha aprovat una proposició de CiU que demana que no es contracti terceres empreses i organitzacions privades per a la dinamització dels espais estables de participació ciutadana --com audiències públiques, òrgans de consulta i assessorament per decidir sobre polítiques municipals---, de les quals exigeix que no s'alteri la composició ni el funcionament.

També ha aprovat una proposició del PSC que insta el Govern de Colau a "mantenir el lideratge municipal dels processos participatius" que s'impulsin durant el mandat, i demana transparència sobre el cost, l'objectiu i les formes de contractació externa que es facin per recolzar-los.

JUDICIS I GUÀRDIA URBANA

El portaveu de C's, Paco Sierra, ha avisat d'un descens de l'assistència de la Guàrdia Urbana a judicis i ha preguntat si això té alguna intencionalitat política, després que la Policia Local hi hagi dedicat 850 hores a judicis el juny, quan eren previstes 2.201.

Segons dades de C's facilitats pel Govern municipal, el juliol van dedicar 462 hores a l'assistència a judicis, quan el 2014 van ser 3.690; a l'agost van ser 130 hores, davant de les 676 de l'any passat; i al setembre en van acumular 542, mentre que el mateix mes de l'any anterior van ser 3.400.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés