Publicat 28/09/2016 14:52CET

Barcelona preveu pacificar dos carrers prop del Mercat de Sant Antoni quan reobri el 2017

Mercat de Sant Antoni de Barcelona
EUROPA PRESS

Decidirà el futur de la ronda Sant Antoni amb un altre procés participatiu

BARCELONA, 28 set. (EUROPA PRESS) -

La regidora de Comerç i Mercats de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha anunciat aquest dimecres que preveuen pacificar la cruïlla entre els carrers Tamarit i Comte Borrell, adjacents al Mercat de Sant Antoni, amb uns treballs que intentaran sincronitzar amb la reobertura del mercat, prevista per a finals del 2017.

La pacificació d'aquest espai forma part de les propostes que han estat validades dins del procés participatiu iniciat el juny 'Omplin de barri el mercat', ha explicat en declaracions als mitjans Ballarín, qui ha ressaltat que tenen la intenció de pacificar Tamarit entre els carrers Viladomat i ronda Sant Pau, i Comte Borrell entre Floridablanca i Mans, generant dues places.

El procés participatiu ha determinat també que aquestes dues noves places --en les cantonades del mercat amb Comte Borrell i Tamarit-- comptin amb espai verd a les zones en les quals sigui tècnicament viable, i que siguin àrees intergeneracionals destinades a l'oci i al joc.

Preguntada pels periodistes pels detalls d'aquesta pacificació, ha assegurat que "encara no s'ha decidit com serà" i que demanaran un projecte per determinar la millor forma de portar-la a terme, amb uns treballs que sosté que serviran perquè el mercat s'integri de manera més natural en el seu entorn.

FOSSAT I INTERIOR

L'espai del fossat, de 2.500 metres quadrats i en què se situen restes de la muralla medieval, es dedicarà a activitats culturals i també esdeveniments com concerts i espectacles, que comptaran amb un magatzem en aquest espai del mercat, que està cobert per les plantes superiors però obert en un lateral.

El mercat tindrà diversos espais al seu interior, que sumen 700 metres quadrats en diversos nivells, que es destinaran a diversos usos compartits, entre els quals hi ha una aula de cuina per a tallers, activitat "vinculada al mercat alimentari i també a la promoció de la salut".

També hi haurà una sala polivalent de 200 metres quadrats que gestionarà l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (Immb), que també estarà a oberta a acollir activitats promogudes pels paradistes, la direcció del mercat i els veïns, ha explicat Ballarín.

RONDA SANT ANTONI

La regidora ha assenyalat que impulsaran un altre procés participatiu sobre el futur de la ronda Sant Antoni, en què s'ubica el mercat provisional en carpes entre els carrers Casanova i Comte d'Urgell des del 2009, i comptaran amb veïns i comerciants tant del barri de Sant Antoni com del Raval, ja que afecta a tots dos.

Ballarín ha destacat que existeix un ampli consens sobre la necessitat de retirar la carpa del carrer Urgell, en què se celebra el mercat dominical, sobre el qual l'Ajuntament treballa per trobar una ubicació definitiva amb els agents implicats amb la voluntat de retirar-la tan aviat com ho permetin les obres.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés