Barcelona preveu convertir els carrils bici de dos sentits en unidireccionals

Publicat 30/12/2019 13:54:25CET
Carril bici de la Ronda Sant Pau de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 30 des. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona preveu convertir en unidireccionals els carrils bici de doble sentit que hi ha a la ciutat per millorar la seguretat de ciclistes i vianants, segons fonts municipals consultades per Europa Press aquest dilluns.

Així, el consistori vol eliminar progressivament els carrils bici de dos sentits, per a la qual cosa no ha fixat un calendari però que preveu acabar en aquest mandat, ha informat Betevé.

El Govern d'Ada Colau preveu aplicar aquesta mesura en carrils bici de doble sentit de carrers com Provença --les bicis poden circular en sentit contrari per Mallorca-- i Comte Urgell --de baixada es podrà anar per un nou a Villarroel--.

Aquesta mesura permetrà que els vianants només hagin de mirar cap a un costat en creuar el carrer --la direcció dels carrils bici serà igual que la dels vehicles que circulen per calçada--, ha explicat la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón.

El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha destacat en una anotació a Twitter que ha recollit Europa Press: "Treballem per fer una ciutat més amable, segura i amb bona convivència entre les diferents modalitats de mobilitat urbana".

Contador