Publicat 11/06/2021 12:55CET

Barcelona potenciarà els productes de proximitat i ecològics als mercats municipals

Una parada en un mercat municipal de Barcelona amb el distintiu de Comerç Verd
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

Impulsa la prova pilot Comerç Verd a sis mercats de la ciutat

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat una prova pilot per potenciar els productes de proximitat i ecològics als mercats municipals, en el marc del programa de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible.

La iniciativa, que començarà a sis mercats, l'ha presentada aquest divendres l'alcaldessa, Ada Colau, al costat de la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín; el president de la Federació de Mercats Municipals, Eduard Escofet, i el secretari de l'entitat, Francesc Leyva.

Per ara s'ha posat en funcionament als mercats de la Concepció, Llibertat, Sarrià, Ninot, Sants i Horta, i al setembre s'estendrà als 39 mercats municipals amb l'objectiu d'acostar aquests aliments locals, ecològics i de petits productors a la ciutadania de Barcelona.

Així, el programa Comerç Verd vol accentuar el posicionament dels establiments dels mercats per la qualitat dels seus productes, aconseguir que la potenciació dels productes ecològics i de proximitat contribueixi a la lluita contra l'emergència climàtica, i facilitar la viabilitat de l'agricultura i la ramaderia local i sostenible.

COM FUNCIONA

Qualsevol botiga podrà ser Comerç Verd o comptar amb un Racó de Comerç Verd, en funció del nombre de referències o del percentatge de productes locals i ecològics disponibles al seu establiment.

En concret, s'han definit tres criteris principals relacionats amb l'alimentació sostenible: el producte ha de ser local (amb origen a Catalunya), ha de ser ecològic (amb certificat CCPAE) i ha de ser de producció pròpia o mercat directament a un productor.

Un cop es rebi aquesta qualificació, s'instal·laran diferents materials per identificar-lo com a tal, per augmentar la visibilitat de la botiga i dels productes que tenen aquestes característiques, de manera que s'han creat uns cartells i etiquetes tant per poder identificar la parada com per rebre informació per fer una compra més saludable i sostenible.

Fins ara s'han adherit al programa 130 establiments dels 232 d'aquests sis mercats que participen en la prova pilot, amb 124 establiments amb Racons Verds i sis botigues que han rebut la qualificació de Comerç Verd.

COLAU I BALLARÍN

Colau ha posat en valor la Capitalitat Mundial de l'Alimentació Sostenible i en concret iniciatives com la de Comerç Verd per "enfortir la cultura de la ciutat de la proximitat, de la comunitat de barri i del mercat com els nodes d'una alimentació més saludable i sostenible".

De la seva banda, Ballarín ha celebrat que el projecte sigui "la suma de molts esforços" i ha destacat que reforça la salut de les persones, del planeta i dels mercats municipals.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés