Publicat 11/06/2021 12:55

Barcelona potenciar els productes de proximitat i ecolgics als mercats municipals

Una parada en un mercat municipal de Barcelona amb el distintiu de Comer Verd
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

Impulsa la prova pilot Comer Verd a sis mercats de la ciutat

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat una prova pilot per potenciar els productes de proximitat i ecolgics als mercats municipals, en el marc del programa de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible.

La iniciativa, que comenar a sis mercats, l'ha presentada aquest divendres l'alcaldessa, Ada Colau, al costat de la regidora de Comer i Mercats, Montserrat Ballarín; el president de la Federació de Mercats Municipals, Eduard Escofet, i el secretari de l'entitat, Francesc Leyva.

Per ara s'ha posat en funcionament als mercats de la Concepció, Llibertat, Sarri, Ninot, Sants i Horta, i al setembre s'estendr als 39 mercats municipals amb l'objectiu d'acostar aquests aliments locals, ecolgics i de petits productors a la ciutadania de Barcelona.

Així, el programa Comer Verd vol accentuar el posicionament dels establiments dels mercats per la qualitat dels seus productes, aconseguir que la potenciació dels productes ecolgics i de proximitat contribueixi a la lluita contra l'emergncia climtica, i facilitar la viabilitat de l'agricultura i la ramaderia local i sostenible.

COM FUNCIONA

Qualsevol botiga podr ser Comer Verd o comptar amb un Racó de Comer Verd, en funció del nombre de referncies o del percentatge de productes locals i ecolgics disponibles al seu establiment.

En concret, s'han definit tres criteris principals relacionats amb l'alimentació sostenible: el producte ha de ser local (amb origen a Catalunya), ha de ser ecolgic (amb certificat CCPAE) i ha de ser de producció prpia o mercat directament a un productor.

Un cop es rebi aquesta qualificació, s'installaran diferents materials per identificar-lo com a tal, per augmentar la visibilitat de la botiga i dels productes que tenen aquestes característiques, de manera que s'han creat uns cartells i etiquetes tant per poder identificar la parada com per rebre informació per fer una compra més saludable i sostenible.

Fins ara s'han adherit al programa 130 establiments dels 232 d'aquests sis mercats que participen en la prova pilot, amb 124 establiments amb Racons Verds i sis botigues que han rebut la qualificació de Comer Verd.

COLAU I BALLARÍN

Colau ha posat en valor la Capitalitat Mundial de l'Alimentació Sostenible i en concret iniciatives com la de Comer Verd per "enfortir la cultura de la ciutat de la proximitat, de la comunitat de barri i del mercat com els nodes d'una alimentació més saludable i sostenible".

De la seva banda, Ballarín ha celebrat que el projecte sigui "la suma de molts esforos" i ha destacat que refora la salut de les persones, del planeta i dels mercats municipals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés