Publicat 19/11/2019 15:43:00 +01:00CET

Barcelona es personarà en la causa de l'agredit per ultres en una protesta per la sentència

El regidor de Drets de Ciutadania i Immigració de Barcelona, Marc Serra.
EUROPA PRESS

Serra critica que els Mossos no mantinguessin aïllades dues manifestacions contràries

BARCELONA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona es personarà com a acusació popular a la causa judicial contra quatre ultres per la pallissa a un jove durant les protestes per la sentència de l'1-O, el 17 d'octubre a la nit.

Així ho ha anunciat aquest dimarts el regidor de Drets de Ciutadania i Immigració, Marc Serra, que ha explicat que han pres aquesta decisió per la gravetat dels fets, "pel fet que és en grup, i que es fa mitjançant un instrument perillós com els bastons, per l'abast de les lesions i perquè es produeix atemptant contra el dret a la protesta".

"No pot ser que els veïns i veïnes de Barcelona quan vagin a manifestar-se hagin de tenir por de les possibles represàlies que puguin patir per grups d'extrema dreta", ha assenyalat.

Serra ha explicat que, tot i que és un cas aïllat, aquest fet és un patró que s'ha vist en manifestacions d'aquesta mena, per la qual cosa ha presentat un missatge als grups d'extrema dreta: "Tenen dret a manifestar-se a l'espai públic però no pot ser que amenacin, coaccionin i agredeixin els ciutadans que pensen diferent d'ells".

Ha explicat que des de l'Oficina per la No Discriminació s'ha atès al jove que va patir lesions bastant greus com un hematoma a la boca i la mandíbula, i la perforació del timpà, segons ha explicat.

QUATRE DETINGUTS

Serra ha mostrat la seva preocupació per l'actuació dels Mossos d'Esquadra que, segons ell, no va assegurar que dues manifestacions de contràries es mantinguessin aïllades, "no van aconseguir encapsular la manifestació feixista que era la més agressiva", tot i que ha afegit que l'actuació de la policia catalana i del jutjat els dies posteriors va ser molt diligent, ha dit textualment.

Serra ha afegit que hi ha hagut quatre detinguts per aquesta agressió, dos dels quals estan en presó provisional i els altres dos estan en llibertat provisional amb mesures cautelars d'allunyament.

"Són persones que tenien antecedents com a mínim policials vinculats a grups d'extrema dreta i això hauria facilitat la detenció", ha detallat el regidor, i ha confiat que la investigació judicial avanci.

Quan li han preguntat per la petició d'ERC perquè el consistori es personi en les causes per les càrregues policials durant les protestes, Serra ha afirmat que no es personaran "automàticament en totes les causes perquè els fets són molt variats", per la qual cosa ha dit que s'han d'aclarir els fets, i que seria precipitat anunciar accions judicials en aquest sentit.