Publicat 5/11/2019 16:04:22 +01:00CET

Barcelona ordena el tancament de la discoteca Pachá al Front Marítim durant 15 dies

BARCELONA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona farà efectiva aquest dimecres l'ordre temporal de clausura de la discoteca Pachá, situada al Front Marítim, per "deficiències i incompliments" en matèria de seguretat, segons han informat fonts municipals a Europa Press.

El consistori va iniciar al maig un expedient sancionador contra la discoteca perquè les vies d'evacuació estaven tancades amb clau, en un procediment que Pachá va recórrer, tot i que la resolució judicial ha denegat les mesures cautelars que va sol·licitar la discoteca.

Segons les mateixes fonts, les deficiències en seguretat es van trobar en una campanya d'inspeccions del districte barceloní de Ciutat Vella a locals d'oci nocturn a principis del 2019.

Aquests expedients sancionadors preveuen sancions de tancament dels locals, en lloc de sancions econòmiques, per a la seva "incidència i eficàcia més grans" per fer complir la normativa.

L'Ajuntament confia que aquest cas "serveixi d'exemple a la resta d'operadors d'oci nocturn sobre la importància de complir les mesures de seguretat", sobretot en locals amb un aforament elevat, com és el cas de Pachá.

Així mateix, en el seu moment també es van obrir expedients sancionadors a altres locals del Front Marítim, Shoko i Carpe Diem, que també segueixen els seus respectius processos judicials en paral·lel, per la qual cosa veuen en el cas de Pachá un "argument favorable per executar les sancions".