Publicat 26/03/2020 11:48CET

Barcelona ofereix 1.400 places d'estacionament gratuït a personal sanitari

Les zones d'aparcament habilitades per al personal sanitari de centres mèdics de Barcelona
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

També reserva 77 places d'aparcament en superfície de manera temporal

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Consorci Sanitari de Barcelona, i els operadors BSM, SABA i BAMSA, està oferint des de la setmana passada de manera voluntària 1.400 places d'estacionament gratuït als professionals dels centres sanitaris que estan treballant per erradicar el Covid-19.

Els tres operadors han habilitat l'accés automàtic per a identificació de matrícula als treballadors de 16 centres sanitaris públics i privats de Barcelona i de l'hotel Cotton House, que està habilitat amb finalitats sanitàries, ha informat el consistori aquest dijous en un comunicat.

Aquests centres sanitaris són l'Hospital de Sant Pau, l'Hospital Dos de Maig, el del Mar, el Clínic, l'Hospital de l'Esperança, el Sagrat Cor, la Clínica Plató, l'Hospital de Barcelona, els Centres d'Assistència Primària (CAP) Vila Olímpica, Sardenya i Larrad, la Mutuam Verge de la Salut, la Mutuam Ausiàs March i la Mutuam Rei Martí.

En paral·lel també s'han reservat una desena de places per a treballadors de l'Agència de Salut Pública de Barcelona en l'aparcament de BSM de Torrent de l'Olla, al barri de Gràcia, i el consistori està en contacte permanent amb la direcció de l'Hospital de la Vall d'Hebron per si sol·licita algun reforç d'aparcaments propers a l'equipament.

L'Ajuntament també ha reservat 77 places d'estacionament en superfície de manera temporal amb la mateixa finalitat per donar servei a l'Hospital de Sant Pau, a la Clínica Plató i a la Clínica del Pilar.

A través de la regidoria de Mobilitat s'ha creat un grup de treball per coordinar i donar resposta immediata a les noves necessitats de mobilitat que s'estan traslladant des de les adreces dels hospitals i dels centres mèdics de Barcelona, amb l'objectiu de facilitar la tasca del col·lectiu sanitari.

En el marc d'aquest grup de treball, l'Ajuntament de Barcelona també està col·laborant i recolzant a iniciatives de diferents col·lectius del sector del taxi per oferir desplaçaments gratuïts al personal sanitari.

PER A LA CIUTADANIA EN GENERAL

De cara a la ciutadania en general, mentre duri l'estat d'alarma s'anul·la l'obligació de canviar el vehicle de costat en aquelles zones on s'ha de modificar l'estacionament mensual o trimestralment, una normativa que havia d'entrar en vigor l'1 d'abril.

Aquesta situació es dóna tant a les places regulades de l'àrea com en places sense regulació, i els ciutadans poden mantenir estacionat el vehicle on ho tenen sense canviar-ho de plaça en aquests moments, evitant que per aquest motiu hagin de sortir del seu domicili.

D'altra banda, els usuaris que s'excedeixin en el temps d'aparcament del seu abonament no hauran de pagar la diferència i, en el cas que els usuaris compleixin amb el confinament dins del domicili i no utilitzin l'abonament, també poden demanar una baixa temporal sense cost i quan tornin seguiran tenint la seva plaça a disposició.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés