Publicat 19/5/2020 14:30:31 +02:00CET

Barcelona insta l'Estat a formalitzar el conveni de capitalitat cultural i científica

El president del Govern, Pedro Sánchez a la seva arribada a l'Ajuntament de Barcelona amb l'alcaldessa de la capital, Ada Colau per a la seva reunió, a Barcelona (Espanya), a 7 de febrer de 2020.
Pool - Archivo

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha instat l'Estat a formalitzar el conveni de capitalitat cultural i científica que van acordar el passat 7 de febrer el president del Govern central, Pedro Sánchez, i l'alcaldessa, Ada Colau, i que contempla destinar 25 milions d'euros.

En la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, el consistori ha aprovat aquest dimarts amb els vots favorables de tots els grups municipals i l'abstenció d'ERC i JxCat una proposició del PP que demanava reclamar l'execució de l'acord de manera urgent.

El tinent d'alcalde de Cultura, Joan Subirats, ha defensat que en les últimes setmanes hi ha hagut "una manifestació explícita" del ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, de complir amb el conveni, i ha assegurat que des del Govern municipal ja estan demanant una concreció de l'acord.

Ha subratllat que l'Estat ha mantingut les seves ajudes a l'àmbit cultural, encara que durant la crisi sanitària "no s'ha avançat en més compromisos", i ha afegit que s'ha millorat la presència de l'Estat als centres científics.

Així mateix, ha recalcat que cal estar pendent de què es fa des de la Generalitat i conèixer "com és la situació d'infrafinanciació de la cultura".

Contador