Publicat 13/4/2019 10:43:18 +02:00CET

Barcelona inicia la temporada de bany i posa en marxa els serveis municipals

Platja de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 13 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa aquest dissabte els serveis municipals per a la temporada mitja de bany, que inclouen serveis de vigilncia, prevenció i informació ciutadana.

En un comunicat, el consistori ha explicat que els serveis per a la temporada mitja funcionaran del 13 al 22 d'abril, el 27 i 28 d'abril i de l'1 al 24 maig, mentre que la temporada alta de bany comenar el 25 de maig i durar fins al 15 de setembre, amb l'activació de tots els serveis en horari extensiu.

El consistori afirma que aquest estiu hi haur un 15,4% més d'espai lliure a les platges després de limitar-se el nombre de permisos a activitats i el nombre de llicncies d'ocupació temporal, com para-sols i gandules.

També continuen les mesures orientades a preservar les platges com a espai natural, entre les quals l'Ajuntament destaca la implementació del got reutilitzable "apropant l'estratgia de residu zero" a la costa.

Fins avui s'ha redut l'ús del vehicle privat per arribar a les platges del litoral barceloní, i l'administració local preveu que les properes mesures quant a mobilitat estiguin orientades a crear zones d'espera per a vehicles de persones amb mobilitat reduda properes als carrils bici.