Publicat 1/12/2019 12:28:41 +01:00CET

Barcelona inicia els tràmits urbanístics per a l'ampliació del MACBA a la plaça dels Àngels

La mostra es podrà visitar del 18 d'octubre del 2019 al 8 de març del 2020.
MACBA - Archivo

BARCELONA, 1 des. (EUROPA PRESS) -

La Comissió de Govern ha aprovat iniciar la modificació del Pla General Metropolità (PGM) i el corresponent pla especial urbanístic per ampliar el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) a la plaça dels Àngels.

Ho ha anunciat el regidor de Ciutat Vella i Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, una setmana després de la presentació de l'acord per ampliar el museu en una edificació nova adjacent al Convent dels Àngels, que preveu la unificació dels espais de l'edifici del convent que reordenarà la plaça dels Àngels.

La ubicació del museu en aquest nou espai permetrà alliberar la capella de la Misericòrdia per construir-hi el nou Centre d'Atenció Primària (CAP) del Raval Nord, una reivindicació tant dels veïns del barri com del mateix personal del centre de salut.

"Alguns, interessadament, ens deien que nosaltres estàvem mirant de confrontar cultura i salut. El que hem volgut fer és trobar una solució que garanteixi que es puguin construir tots dos equipaments: el de cultura i el de salut", ha afirmat Rabassa.

Amb aquesta decisió, el consistori es compromet a impulsar els tràmits urbanístics necessaris perquè l'ampliació del museu sigui una realitat tan aviat com sigui possible.

TRÀMITS

Rabassa ha detallat que primer s'haurà de tramitar la modificació del Pla General Metropolità, cosa que trigaria uns mesos, però que això no evita que des del MACBA es pugui anar treballant en el projecte.

En paral·lel als tràmits per a l'ampliació del museu, es revertirà la cessió dels usos de la Misericòrdia, de propietat municipal i cedida al Consorci del MACBA el 2013, i se cedirà a la Generalitat perquè pugui construir-hi el CAP del Raval Nord.

El regidor de Ciutat Vella confia que a principis de l'any 2020 es pugui començar a construir, "quan el CAP del Raval Nord tingui la possibilitat de fer-ho".